Nejste přihlášen/a.
Dříve když se dělal strop místnosti, tak se položili tzv. "íčka" a vyplnilo se to hurdiskami a zvrchu se to zalilo a byl strop hotový.
Nyní vidím, že se položí taky I-CKA a zvrchu se na ně položí vlnitý plech který se k těm I-CKUM přivaří.
Ale co se dává zespodu pod ty plechy aby byl strop rovný a nebyly tam vidět ty traverzy?
Jak už tu padlo, buď se tam udělá určitej druh podhledu nebo se tam neudělá nic.
Nemyslím si ale, že by tohle byl nějakej trend dnešní doby. Akorát se už Hurdisky nepoužívají v takové míře, jako dřív a standardně už se neskládají Hurdisky s šikmým čelem do Iček, protože už se nevyrábí patky.
Myslím si, že Ička s trapézovým plechem se používají spíše v komerční sféře. Ale tohle se dělalo už před 40 rokama.
Ono těch možných variant stropů je "hejno". osobně za posledních cca25 let -momolit s výplňovým zdivem, truhlíkový strop (heraklitové truhlíky ,armatura a zalité betonem,), filigrány,stropní vložky MIAKO s patkami do nosníků, hurdisky (ty spíše pak individuální výstavba), pak spiroll nebo košičák -ten nemusí být vařen ale jen položen či dokonce do nosníků nastřelen (opět sezhora zalito betonem a vyarmováno.
podhledy-vše- SDK či kazety, + momolit -štuk, hurdy a miako a truhlíkový-jádrová + štuk...Také na pemzionu v Libíně byl trámový strop-trámy cca25 x 35cm (když jsem tam pracoval tak podlaha ještě nebyla a tu jsem dělali z podlážek) pak jsem tam nebyl,ukončil jsem poměr s tou firmou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.