Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bourání vany při nových rozvodech vody

Od: kessi odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,je prosím nutné vybourat vanu. pokud se dělají nové rozteče vody v koupelně?.děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

nemusí to být nutné, ale obvykle to dopadá tak, že po bourání trubek se dělají i nové obklady. A když už děláte nové obklady, pořidíte si novou vanu. Budete mít koupelnu jako novou.

hodnocení

0x

Dobrý den,

to záleží na tom, kudy Vám vedou trubky vody a jakou máte baterii, jestli instalovanou na stěně nebo na vaně. Pošlete foto. Je možné, že bude stačit vysekat 1 řádek kachliček a poté, pokud jste si nějaké nechali do foroty, je znovu přilepit a zaspárovat. Ale to jen teoretizuji, protože vážně nevím, jak to u Vás vypadá...

hodnocení

0x
Dcera po koupi baráku na celou novou koupelnu neměla tak jsem vysekal jen jednu řadu obkladaček a nové rozvody vedl tím jedním šlicem. Vana byla litinová, večná, tak zůstala. Původní obklady nebyly k dispozici tak se koupily dvě krabice mozaiky a udělala se z nouze ctnost. Mozaika jako ozdoba. Výhoda byla že původní obklad byl jednobarevný. Se vzorovanými kachlíky by se mozaika asi hádala. Takhle to vypadá opravdu pěkně.
dusger*

Taky jsem znal rodinu, co měli v koupelně litinovou vanu. Muž se koupal ve studené vodě, manželka se koupala ve studené vodě, když děti končily s koupelí, pak teprve v ní zůstala voda trochu teplá. Zato vana v koupelně pěkně hřála skoro až do rána. Až když místo ní osadili plastovou, tak si při koupání užili trochu komfortu.

re4zon
To jsou snad blaboly prodejcu plastovych van. Zazil jsem vanu litinovou (poctivou, vazila snad 200kg), tezkou plechovou, tenkou plechovou a ani u jedne nebyl zadny zasadni problem s vychladanim vody. Zato vana byla na rozdil od blbeho akrylatu prakticky neznicitelna, kvalitni smalt se tezko poskrabe, neobarvi, nepraskne..

hodnocení

0x

Osobně bych si skrze to nemusel bourat i vanu,jen fexou vyřezal spáru mezi obklady a to pak vybušil (mám ještě 1m2 pro strýčka příhodu!)ale nemusím to dělat neboť to mám nové (deset? 15 roků).

Ale jak to máte kdoví. někde bude nutno někde ne -Dle toho jak jsou staré trubky vedeny ,v materiálu (cp,dvouduťáky, nějaké staré cihelné bloky třeba "TÝNKY"...)A nakonec dle šikovnosti daných pracovníků!

kenav

No a taky to jde po vrchu,no pokud je to v nerezu tak to zas tak blbě nevypada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]