Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokartonovy strop

Od: raslx odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu ohledně sadrokartonoveho stropu. chtěl bych v obýváku ve starém okál domku kde nejsou stropy hezky řešené a ani moc vysoké udělat strop ze sadrokartonu a zateplit a také odhlucnit izolační deskou Is over aku,a to pokud možno z co nejnižší stratou výškou stropu.tak mě napadlo jestli bych tu izolační desku neprichytil ke stropu a na to delšími vruty nepřivrtal sádroš rovnou do stropu bez použití profilů. Je to jen přece okál který pořád pracuje,jestli by nebyl problém že by mi to ve spojích praskalo ,nebo mám pocit že na těch profilech ten sádroš má možnost více plavat , Děkuji za názory,rady a tipy

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, sádroš musí "plavat" na konstrukci. Používá se systém kotvení jen do CD na přímých závěsech, když je strop rovný a neni vyžadována fuka na kabely lze docílit snížení do 45mm, ale bez obav do panelu, v dřevostavbě bych to tak určitě nedělal.

hodnocení

2x

...a zateplit a také odhlucnit izolační deskou Isover aku,a to pokud možno z co nejnižší ztratou výškou...

Takto to nejde,

nemužete zateplit a bez ubrání hodně cm na vatu.

Můžete ale dát sádroš na profily 26mm vysoké, těsně ke stropu na některé závěsy a na to pak SDK. Vatu jen na půdu, nikoliv dovnitř.

Přesný postup je třeba stanovit dle místní prohlídky.

jabraka*
hodnocení

0x

Na stropoy v OKALech jsme s úspěchem nalepili dekorační desky .S olištováním jsme účtovali něco kolem 3000.-

Pracnost použití sádrokartonu je značně vyšší,počítám že by cena takového stropu byla vyšší jako 80 tis.Kč.

JABRAKA

tpajor

Ještě bych zvážil sádrovláknité desky *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]