Přátelé, potřebuji vyřešit ohřev jídla pro babičku. Problém je, že se bojí mikrovlnky. Na plynu je to horší, má teď zlomenou ruku. Viděl jsem nějaké elektro krabičky na jídlo, ale vše výkon do 40W - to se bude ohřívat snad hodinu, pokud vůbec... Nemáte nějaký tip na bezpečný ohřev s rozumnou obsluhou, ideálně nepřipalující? Stačí menší porce jídla.
Ta mikrovlnka se mi i tak jeví jako nejlepší řešení. Zkus zjistit, jestli by se nedaly třeba přelepit ovládací prvky tak, aby babička nemusela (nemohla) nic nastavovat a jenom vložila talíř s jídlem a jedním tlačítkem ohřála.
Dobrý den. Přesně jak radí jethro. Taky se přikláním k mikrovlnce, Zkuste babičce vysvětlit, že není mít z čeho strach. Ty novější jsou digitální a sám jí nemám ani nechci. Mám mikrovlnku, kde se jedním kolečkem nastaví výkon, který může být standartně zapnutý napořád a druhým se nastaví čas podle potřeby. Čili se použije opravdu jedno tlačítko.
zkus najít mikrovlnku, která má základní nastavení právě tak na ohřátí jednoho talíře. Zaklapneš dvířka, zmáčkneš knoflík a nějakou tu třičtvrtěminutu počkáš. To je to celé. Ovládání je mnohem jednodušší, než má jakýkoliv vařič.
V práci máme kuchuňku s jídelním koutem a v ní dvě mikrovlnky Sencor. Jedna je novější, jedna starší, ale tohle základní přednastavení mají obě. Naše domácí Electroluxka ho má taky.
Ak mikrovlnku, tak ziadne tlacitka. Dva budiky - jeden nastavovanie vykonu, druhy casovac. S tym sa pracuje lepsie ako s minitlacitkami a blikajucim displejom. Tiez ziadny gril, ziadne specialne funkcie, do ktorych sa da zamotat.
Pokud se babička mikrovlnky bojí ze zdravotních důvodů, tedy těch "nebezpečných" vln, tak bych jí oparně vysvětlila, že jsou jiné věci, které ubližují více a rychleji. Třeba zrovna plyn při neopatrném zacházení.
Obavy z obsluhy se dají řešit opakovaným zkoušením před někým z rodiny. A lepítka jsou velmi důležitá, sama teď mám mikrovlnku také polepenou. Mám novou a na otočném kolečku byla velmi špatně vidět ryska.
S mikrovlnkou souhlasím, je to to nejlepší řešení - to bylo jasné od počátku. Zkusím to "protlačit" s tím, že ji bude ovládat máti na návštěvě. Babička je ročník 33 a těžko se převychovává na "novoty", mikrovlnce se brání mnoho let. Ideál bude systém, který mám já - otočný ovladač výkonu a elektronický časovač(přidávání času po půlminutce stiskem tlačítka) Výkin trochu snížím. aby jí nebouchalo maso při ohřevu. Holt ji donutíme postupně
Je to osobně ověřené, nebo jenom z "wow" videa? Protože výkonostní obdobu máme ve vozech a je to spíš na udržení teploty, než nějaký ohřev. I ta 30W pájka se nahřívá dlouho...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.