Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můj dotaz se týká majetkových práv. Moje matka vlastnila práva k družstevnímu bytu, přičemž v minulosti se vedle bytu postavila řada garáží (ke každému bytu jedna), ale problém je v tom, že garáže byly postaveny "na černo" na pozemku Stáního pozemkového fondu. Matka minulý rok zemřela a já jsem zdědil majetková práva k bytu, ale vzhledem k tomu, že garáž byla postavena na černo a nebyla samozřejmě v katastru nemovitostí, tak nebyla předmětem dědického řízení. Přítel mamky, který s ní žil asi 10 let si do garáže během jejich soužití nastěhoval spoustu věcí a odmítá garáž opustit. Proto se chci zeptat, zda jsem v právu a mám nějaké možnosti, jak rychlým způsobem získat do užívání garáž, aniž bych se s ním musel soudit.
děkuji za odpověď
Stanislav Joneš , tel. 604351151
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.