Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Před zimou uzavírám vodu vedoucí na dvůr. Poslední roky to šlo těžko, lestos se mi dokonalé uzavření asi nepovedlo. Ale víc už to prostě neutáhnu. Po otevření kohoutu voda stále kape. Přibližně kapka za vteřinu. Uzávěr ve sklepě je asi o 50 cm níž než kohout na dvoře. Sklep nepromrzá. Je to na instalatéra? Okamžitě?
Já mám ve sklepě vypouštěcí kohout, to znamená, že po uzavření vody v trubce vedoucí na zahradu, otevřu vypouštěcí kohout a pak venkovní kohout na fasádě venku. Z trubky voda vyteče do nádoby ve sklepě a nemůže nic zamrznout. Na jaře vypoušťák zavřu a opět pustím vodu do potrubí. Jak snadné. Všechny kohouty jsou funkční.
Vypouštěcí kohout mám také. Kapalo to neustále i z něj.
Sebrala jsem veškeré síly, znovu zabrala a vypadá to nadějně. Nějaký instalatérský zásah ale bude nutný. Už to tak vidím.
Děkuji za další rady. Z té od Vilíka rozumím jedině tomu, abych požádala souseda . To opravdu udělám.
Trubka je kovová, kohout mosazný. Tam to z vypouštěcího kohoutu stále nepatrně prosakuje.
Ještě jednou děkuji za snahu. Jenže já jsem v některých směrech naprosto tupá. Buď přijde někdo, kdo má tyto znalosti v hlavě, nebo mu dám odpovědi přečíst. Asi bych to ani neuměla tlumočit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.