Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce plotu, hlásit?

Od: hrebik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystám se na rekonstrukci plotu. Podezdívka zůstane, zbourajÍ se soupky, dřevěné výplně, zákrytové desky a postaví se nové, ve stejné podobě. Musím toto někde ohlašovat? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Asi někteří rádci řádně nečetli dotaz. Tazatel nestaví NOVÝ plot, ale pouze provádí rekonstrukci stávajícího plotu a dokonce plot bude ve stejné podobě. Ať plot sousedí s čímkoliv, nepotřebuje tazatel žádné povolení.

hodnocení

2x

Na stavbu opěrné zdi do výšky 1 m nebo oplocení do výšky 2 m (které nehraničí s veřejně přístupnými pozemními komunikacemi nebo s veřejným prostranstvím ) není vyžadováno stavební povolení ani ohlášení.

Tady je odkaz na článek o tom

stavimbydlim.cz/...

id
hodnocení

1x

Ne, nemusí, klidně stavte stejný plot v novém kabátě.:) I kdyby byl jiný, tak se povolení na běžný plot nevyžaduje..

jurajjuraj*
hodnocení

0x
já před třemi lety musel, jak to je dnes těžko říct

No jasně pokud byl klasický-pletivo a sloupky a zdila se zídka pak ano.Když se mění pletivo nebo plaňky-NE nemusí být nicJedině pokud je to vedle chodníku,tak upozorněním na práci !Dokonce při stavbě nového z podhrabovek žádné povolení nebylo třeba!

hrebik
hodnocení

Taky jsem si myslel, že se ohlašovat nemusí, ale možná si pro jistotu zavolám na st. uřad, ať mám klid :) Děkuji.

joudis*
hodnocení

0x
Jestli plot mezi sousedy tak nehlásí. Pakliže s veřejným /obecním/má se hlásit. Po zkušenostech před 3 lety kdy jsem to chtěl dělat oficiálně a zamítli nechal jsem to odlezet a tet nový bez ohlášky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]