Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam vyhodit staré boty?

Od: lukenor odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
kam vyhazujete staré boty? Nenapadá mě nic jiného než do popelnice - komunální směsný odpad. Je to správně?

Když si vezmeme kolik bot se vyhodí... ale jak jinak?

Děkuji za názor.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rorschach*
hodnocení

8x

Já si je ohřeju a sním. Ty ... to jsou dotazy. Moje staré tenisky by nikdo nechtěl, protože je nosím až do roztrhání a pak šup s nimi do komunálu. Ale jestli to někomu přijde jako plýtvání může se stavit jedny se zrovna chystám vyhodit. Rozpadají se, ale třeba je může někdo využít.

hodnocení

1x

Staré boty dám do igelitky a igelitku postavím vedle kontajnerů na třídění odpad. Každou chvíli si to někdo prohlédne a netrvá dlouho, igelitka je pryč. Vidím na to totiž z okna a jsem ráda, že se ještě někomu hodí. K botám většinou ještě přidám již nepoužívaný svetr nebo třička. :)

Je rozdíl ,že někdo obnosí boty tak, že nejdou použít a někdo protože jsou staré při nošení 1xtýdně v průběhu roku!

Každopádně jsou lidé co raději vyhodí x peněz za nové ,než vzít na nohu,když je předtím už někdo nosil,

jabraka*

for Maky:

Dávat cokoliv mimo odpadový kontejner je zakázáno a může za to pachatel být sankcionován!

JB

Často to bývá tak, že než stačí dopadnout sankce, není ji zač udělit.

U nás to funguje tak, že každé ráno jede malý náklaďáček kolem kontajnerů, pracovníci posbírají vše, co je mino kontajnery a když se jim to nehodí, nahází to na auto a odvezou.

mak*
hodnocení

0x

Ano do popelnice (komunální odpad). Do žádného z kontejnerů na tříděný odpad to nepatří a do kovošrotu taky ne, takže kam jinam. Recyklace je u bot asi dost problematická, relativně hodně různých materiálů těžce od sebe oddělitelných.

hodnocení

0x

Pokud jsme kdysi topili uhlím, tak běžně do kotle, dnes do popelnice. Stejně to vezou do spalovny. Aspoň tak to funguje u nás ve městě.

lipanek
hodnocení

0x

Již nenositelné do popelnice.

Ještě zachovalé, použitelné, spárovat do igelitové tašky a vhodit do boxu s textilem pro charitu.

lidus*
hodnocení

0x

Já boty na inv. vozíku neochodím a ty co skrze oteklé nohy nejdou nazout nabalím do igelitky a jak je charita co odveze od vchodu paneláku, jsou tam. Pokud jsou nějaké hodně sešlé, jdou do kontejneru s odpadky.

hodnocení

0x

Vše, co by šlo ještě nějak použít/ oblečení, nádobí, kabelky, i třeba drobná elektronika na náhrad. díly atd./ dám do igelitky, pověsím na kontejner a za 1-2 hodiny je to pryč. Je dobře, že ještě někomu posloží. Pokud je toho více, dávám do kontejneru pro charitativní účely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]