Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je levnější, EON nebo Innogy?

Od: en* odpovědí: 17 změna:
Elektřina a plyn, kdo je lepší dodavatel včetně ceny distribuce, EON nebo Innogy - máte to někdo vyzkoušené?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Distribuce bude stejná, na to koukat nemusíte.
Nepíšete dost podstatné informace ohledně odběru, takže nejde konkrétně odpovědět. Také nepíšete, jaká rozhodovací kritéria jsou pro vás podstatná, když hledáte lepšího dodavatele včetně ceny. Pokud pouze cena a smluvní podmínky, máte možnost prostudovat jejich ceníky a divím se, že vás tato možnost nenapadla.
Za mě, levnější bude možná některá jiná společnost.
en*
hodnocení

Jsem už starší osoba a v pročítání jejich podmínek se moc dobře neorientuji, taky to dost namáhá oči, mám zrakový problém. Mám tak průměrnou spotřebu v bytě, že pro ně nebudu asi lukrativní zákazník, přesto ráda trochu usetřím. Budu ráda, když poradíte dle vlastní zkušenosti, lákají teď na nové smlouvy, přechod zařídí sami.
vilik*
Jestli jde primárně o cenu a v bytě, zkuste to, co radí rorschach, který je zatím pod mou odpovědí, ale předpokládám, že bude brzy nad ní.
Já mám úplně jiné dodavatele, také je fakt, že mám odlišné potřeby, takže moje osobní zkušenost vám nepomůže.

rorschach*
hodnocení

1x

Hodně záleží na spotřebě. Třeba u nás v bytě máme plyna a jen plynovou čtyřplotýnku. Cena za distribuci/plynoměr je stejně taková, že cena za samotný plyn je už zanedbatelná. Na netu jsou různé srovnávače kam zadáte svoji spotřebu dle vyúčtování a vyjede vám to ceny různých dodavatelů.

en*
hodnocení

No a prozradíte jakého dodavatele jste si vybral konkrétně :)?
Proto se plyn jen na vaření nevyplatí...
en*
hodnocení

No je fakt, že mám celkem malou spotřebu, tak bych se měla spíš zajímat o cenu za distribuci.
Ne. Měl bys uvažovat o vaření na elektrice. Protože platit distribuci u plynu se fakt nevyplatí. To už by tě vyšla levneji probanbutan bomba.

hodnocení

1x

Zkuste zadat své údaje do srovnávače a uvidíte sama.

Plyn

Elektřina

Jsou to nezávislé srovnávače, výsledku jde věřit

hodnocení

0x

Zkusím to podle Murphyho: Ten, kterého si vyberete, se nakonec vždy projeví jako nejdražší*smich*

hodnocení

0x

ČEZ ve výsledku :)

krtek*

no tak to nevím...zrovna dneska jsem to čistě náhodou srovnával...a čez má za elektro v běžné sazbě 4,8kč/kWh a innogy 3,8kč/kWh...což mi přijde dost..

Já mám tedy sazbu od ČEZu D45d (přímotop) a cenu za 1kWh mám v NT - 2,23Kč a ve VT - 2,88Kč. Je to cena kompletní s DPH, s pronájmem jističe, systémových služeb atd. Prostě komplet cena za 1 kWh. Používám ČEZ online, kde vidím veškeré přehledy o dodávkách proudu, fakturace, dokumenty...Mohu si zde nastavovat zálohy, měnit tarif, dle potřeby a mnoho dalšího. Na mobil mi chodí upozornění o odstávkách proudu apod. Prostě nemohu si na nic stěžovat a hlavně ČEZ je obří a stabilní firma a ostatní stejnak berou energie něho. Je tu jistota, že tato firma nezkrachuje, což u ostatních menších dodavatelích se říci s jistotou nedá.

krtek*

no vidíš to...nemáš nic co by neměli i jiní...tohle mám všechno v mobilu včetně grafu spotřeby...kliknu a hned vidím jestli dlužím nebo přeplácím...běžný věci dneska... já mám D02d jak píšu běžný tarif...současně mi dobíhá smlouva za 3,2kč/kWh a včera jsem to ještě študoval a je tam 3,5kč/kWh nově...

hodnocení

0x
Jestli chcete ušetřit, tak Fonergy. Dal nehledejte, levnější nenajdete...
kenav

To jepravda ,musis dodat ze vyuctovani se musi delat pouze elektronicky a myslim ze nemaj nikde kancelar.

K čemu kancelář? Jakože tam mají nějaké ventily odkud to pouští?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]