Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KOMPRESOR - bude mi vyhazovat jistič?

Od: hruskas odpovědí: 10 změna:

aukro.cz/...

Dobrý den, bude mi tento kompresor vyhazovat jistič? je na 220.. Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud má skutečně 4kW motor a skutečně je na 230 V tak s jistotou vyhodí

hodnocení

2x

To jste docela dobrodruh, když chcete kupovat kompresor (za docela dost peněz), zřejmě polský, o kterém není popsáno ani čárkou jaké má vlastnosti a vůbec žádné podrobnosti.

hodnocení

0x

A co kdybyste nám sdělil, za jaký jistič ho hodláte zapojit? Pokud do zásuvky za 16A jistič, tak jestli ve specifikacích nekecají, měl by padat. On by tedy nějakou chvíli těch 4,1 kW asi udržel, ale určitě neudrží rozběh, kdy je odběr mnohem větší.

hruskas
22.10.19 22:18
hodnocení

jj na 16A

hodnocení

0x

Tak 25A jistič by to mohl zvládnout.

hruskas
hodnocení

a co tyhle...který by byl přijatelný na 16A?

aukro.cz/...

aukro.cz/...

aukro.cz/...

Ten 2,2 kW by mohl být ok, u toho 3 kW bych už měl docela obavy u rozběhu. A vyšší výkon už vůbec.

Nemáte v garáži/dílně třífázovou zásuvku?

hodnocení

0x

Provozovat tenhle kompresor na jednu fázi je skoro nemožné. I jistič 25 A bude při rozběhu s největší pravděpodobností vypadávat okamžitě po zapnutí. Tady máte pár technických údajů ke stejnému kompresoru, jen s 3 fázovým motorem (a výrazně levnější).

(Mimochodem - pročpak ho asi někdo - zcela nový - prodává na Aukru? ;))

doplněno 23.10.19 09:13:

miso - to testování ve dne v noci mi přijde jen jako nesmyslný strojový překlad věty, která měla původně zcela jiný význam ;).

doplněno 23.10.19 16:37:

Vzhledem k tomu, že se odebíraný proud rozdělí do 3 fází, bude v každé fázi v podstatě třetinový. Při zapnutí je nutno počítat s proudovým nárazem několikrát vyšším, ale 3 fázový jistič s charakteristikou "C"(tak zvaný "motorový") to udrží. (Je to jen informativně, nechce se mi to teď počítat, třeba Vám to tu někdo napíše přesně).

hruskas
hodnocení

nevypadá špatně. A tento by mě běžně jistič 16A vyhazovat nebude?..Těm označením moc nerozumím, je to na 220V?

hodnocení

0x
Podla mna kecaju. Taky vykon by som ocakaval od 3F motoru. Zase krabicka na motore pojme podla fotky poriadne velky kondenzator, ak nie dva... Mozno im to Cinan takto vyrobil a snazia sa toho zbavit cez Aukro.
A co ten rozdielny vykon testovany k ranu a v noci? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]