Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na moly v třtinovém cukru?

Od: anzionka® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, mám podezření, že mám moly v třtinovém cukru (není moučkový, ale krystal). Našla jsem i jednu larvu. Pavučiny nikoliv. Nějaký nápad, jak se jich zbavit? Napadá mě dát cukr do mrazáku. Ale na jak dlouho to stačí, a jak se pak zbavím tě larev, které mrazem umřou? Jak prosít cukr, aby zbyl cukr a larvy byly pryč? Předem díky za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také zdravím.

Obávám se, že v tomto případě bude nejlepší celý obsah cukru vyhodit.
Ony totiž přelézají tam, kde je jim dobře. Tudíž jich za chvilenku budete mít plnou spíž.
Vše otevřené vyhodit, ostatní dát do ( nejlépe ) skleněných, uzavíratelných dóz a vnitřek spíže precizně umýt vodou s octem.
Pravidelně kontrolovat :)

hodnocení

Já mám vše uzavřené, co by mohli napadnout, včetně rýže apod. Mám podezření, že jsem si je přinesla z toho cukru. Ten jediný není v dózách...

hodnocení

Jinak dodám, že podezření na obsah molů mám i v neotevřeném balení dalšího cukru, tak proto se ptám, co s tím...

figurek*
hodnocení

1x

teda to jsou ale rady.

Kávu si osladit zdechlými housenkami a jejich exkrementy? Přeji vám dobrou chuť. *blee*

Já osobně bych vyhodil cukr i s cukřenkou.

hodnocení

0x

Cokoliv se vám nechce vyhodit, dejte na den, dva na mrazák. Mráz bezpečně zlikviduje vajíčka, červíky i dospělce. A pak do uzavíratelných dóz nebo sklenic.

etana*

No, sice zmrznou, ale v cukru zůstanou mrtvolky. Tedy buchtu od takového spořílka bych nechtěla.

Tak rozvařit a přecedit a nebudou žádné mrtvolky. Jinak jednou moly třeba budeme pěstovat - nebo chovat?- a vařit je.

asd1

Jediný co vadí můžou být výkaly, samotný červ je kvalitní protein...

Zmrazit nebo mikrovlnka, prosít. Vyhazovat je mrhání potravinama...

hodnocení

Cukr jsem prosila. A nenasla jsem ani jednoho cerva v tom novem baleni (neotevrene). Jen tu a tam cerne tecky obcas. Ty jsem poctive vybirala. To baleni cukru pouziji jen na karamel nebo peceni. Na slazeni caje jsem koupila nove a dala do zavarovacek.

lei
hodnocení

0x

I kdyby zmrazením červíčky a larvy zahynuly, přece to nebudete konzumovat. Vyhoďte to a kupte nový. Vždyť ten cukr není zas tak drahý.

Náhodou je docela drahý,sice ne pro každého, ale pokud není v dobré akci, tak stojí docela dost.-

hodnocení

0x

Tady je sice řeč o cukru, ale nevěřím, že ostatní sypké suroviny jsou čisté. :-D Mouky, krupice, kroupy, luštěniny, vločky, strouhanka atd. . . Pokud to nemá křídla, není to vidět.

doplněno 24.10.19 17:27:

Čaj? Klidně také na mrazák. Už mnoho let zásoby kávy, držím na mrazáku a tu kávu, kterou zrovna teď používám, mám ve dvířkách lednice. Totéž s čajem. Od té doby, co to povídal nějaký velký dovozce kávy a čaje. Fakt to funguje.

hodnocení

Jinak mam jen ryzi. A ta je cista na sto pro. V zavarovackach. Jinak mam jen otevrene piskoty v sacku. Asi vyhodim. A toastovy chleba. Ten je snad OK. Pak jeste caje v pytlikach. A to nevím, jak ty osetrit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]