Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám podezření, že mám moly v třtinovém cukru (není moučkový, ale krystal). Našla jsem i jednu larvu. Pavučiny nikoliv. Nějaký nápad, jak se jich zbavit? Napadá mě dát cukr do mrazáku. Ale na jak dlouho to stačí, a jak se pak zbavím tě larev, které mrazem umřou? Jak prosít cukr, aby zbyl cukr a larvy byly pryč? Předem díky za odpověď.
Také zdravím.
Obávám se, že v tomto případě bude nejlepší celý obsah cukru vyhodit.
Ony totiž přelézají tam, kde je jim dobře. Tudíž jich za chvilenku budete mít plnou spíž.
Vše otevřené vyhodit, ostatní dát do ( nejlépe ) skleněných, uzavíratelných dóz a vnitřek spíže precizně umýt vodou s octem.
Pravidelně kontrolovat
Já mám vše uzavřené, co by mohli napadnout, včetně rýže apod. Mám podezření, že jsem si je přinesla z toho cukru. Ten jediný není v dózách...
Cokoliv se vám nechce vyhodit, dejte na den, dva na mrazák. Mráz bezpečně zlikviduje vajíčka, červíky i dospělce. A pak do uzavíratelných dóz nebo sklenic.
No, sice zmrznou, ale v cukru zůstanou mrtvolky. Tedy buchtu od takového spořílka bych nechtěla.
Tak rozvařit a přecedit a nebudou žádné mrtvolky. Jinak jednou moly třeba budeme pěstovat - nebo chovat?- a vařit je.
Tady je sice řeč o cukru, ale nevěřím, že ostatní sypké suroviny jsou čisté. Mouky, krupice, kroupy, luštěniny, vločky, strouhanka atd. . . Pokud to nemá křídla, není to vidět.
Čaj? Klidně také na mrazák. Už mnoho let zásoby kávy, držím na mrazáku a tu kávu, kterou zrovna teď používám, mám ve dvířkách lednice. Totéž s čajem. Od té doby, co to povídal nějaký velký dovozce kávy a čaje. Fakt to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.