Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Branka - seřízení závěsu

Od: nestastnik® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím, víte někdo, jak seřídit závěs (foto)? Na protilehlé straně od závěsu branka drhne o doraz.Povedlo se mi to sice tou maticí, ale jak horní tak dolní závěs má vakl. Ten už tam teda byl i předtím, ale podle mně to má být napevno.

Děkuji

Branka - seřízení závěsu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V té desce, která je přišroubovaná čtyřmi šrouby do stěny je šestihranná matice. Tady máš ale matici dotaženou, takže tady na tomto místě (co je na fotce) závěs seřidit asi nepůjde.

Musíš jít na spodní závěs branky a ten trošku vyšroubovat, Tím branku zvedneš a nebude dřít.

A že má být zakotvení pantů pevné bez vůle - to je snad samozřejmost. Těžko budeš seřizovat panty, pokud se deska pantu pohybuje vůči sloupku.

hodnocení

1x

Vypadá to, že už jste nadoraz. Pokud je to horní pant a vy jste ho přitahoval. To, že tam je vůle je buď tím že to je vymačkané, nebo brzy budete muset pant vyměnit. S těmito panty mám špatnou zkušenost. U kamaráda se po nějaké době používání vytrhlo roznýtování uvnitř za tou čtvercovou plotnou a vrátka se vyvrátily. Musel jsem to zavařit, protože jiná možnost nebyla, na další roznýtování tam nebylo dostatek materiálu. Pak jsme zkontolovali ostatní a protože to vypadalo, že se to stane u všech, zavařili jsme to také.

kenav
hodnocení

0x

Pokud je to foto branky kde to na druhy strane drhne tak nemas moznost zadnou,a ten vakl je kolik?Odhaduji max 2mm.Dej foto druhy strany.

hodnocení

Zdravím,

Branka včetně celého plotu je stará cca 3 roky , což mi přijde jako extrémně krátká doba na to, aby už to bylo takhle rozhrkaný...Jinak ty základové destičky vůli vůči betonovému sloupku nemají.

Nejedná se o vůli na sloupku, ale v tom zajišťovacím uložení.

Pokud ti jde o vůli v pantu, tak sundej bránku a zjisti co je vymačkané / vydřené.

V matici (v základovém plechu) na nastavení sklonu bránky to být nemůže. Tam se nic nepohybuje, tak tam nemůže vzniknout 2mm vůle.

Takže musíš mít odřený čep nebo pouzdro. Asi jsi šetřil a pant nenamazal, takže se pomalu zadírá. Takže teď musíš koupit stejný pant a poškozené části nahradit částmi z toho nového pantu.

hodnocení

0x

Dejte foto obou pantů i druhou stranu branky...kde drhne

hodnocení

Foto udělám, ale ne hned, není to u mně doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]