Zdravím, mám dotaz ohledne nosného trámu dřevěného stropu. Mám místnost 6x7 metru, kde budu delat dreveny strop. Středem místnosti povede trám délky 7 metrů (uprostred sloup). Rozdeli mi strop presne na 3 a 3 metry, kde budou tramy 180x100 po 55cm. Jak velky musi byt nosny tram vedeny stredem? (Nad tramy budou palubky, dreveny rost - nahore bude malý byt). Dekuji za odpoveďi
takové věci se nestřílí od pasu, ale přesně dimenzují a počítají staticky...na střední jsem tyhle věci kdysi počíali, ale co jsem školu opustil v životě jsem to nepoužil a už to neumím...
Sloup bych udělal asi 16×16. Nosný tram udělejte aspoň 16×22cm . A pokud máte možnost, tak spíše na užší stranu mistnost(6m). Bude to mít lepší nosnost a kratší tram(lehčí)
Vezmite plany, zajdite za statikom a za chvilu to mate. Co zaplatite statikovi potom nasobne usetrite na materiale, pretoze by ste to “pre istotu” predimenzovali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.