Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dimenzování dřevěného stropu

Od: michal71* odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
mám dotaz ohledne nosného trámu dřevěného stropu. Mám místnost 6x7 metru, kde budu delat dreveny strop. Středem místnosti povede trám délky 7 metrů (uprostred sloup). Rozdeli mi strop presne na 3 a 3 metry, kde budou tramy 180x100 po 55cm. Jak velky musi byt nosny tram vedeny stredem? (Nad tramy budou palubky, dreveny rost - nahore bude malý byt).
Dekuji za odpoveďi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

4x

takové věci se nestřílí od pasu, ale přesně dimenzují a počítají staticky...na střední jsem tyhle věci kdysi počíali, ale co jsem školu opustil v životě jsem to nepoužil a už to neumím...

jendad
hodnocení

2x
Sloup bych udělal asi 16×16. Nosný tram udělejte aspoň 16×22cm . A pokud máte možnost, tak spíše na užší stranu mistnost(6m). Bude to mít lepší nosnost a kratší tram(lehčí)

hodnocení

0x
Vezmite plany, zajdite za statikom a za chvilu to mate. Co zaplatite statikovi potom nasobne usetrite na materiale, pretoze by ste to “pre istotu” predimenzovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]