Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení lustru

Od: jakubd* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupil jsem si lustr a dost divné mi přijde to zapojení, tak se raději chci zeptat... co si o tom myslíte, viz foto... díky :)

Zapojení lustru
Zapojení lustru #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to svítidlo, které není schválené podle současných norem. Správně by nemělo být na trhu. Pokud není dovezeno někde ze světa. Je nutné proměřit, pokud to má bezpečně fungovat. Zelenožlutá je samozřejmě kostra, no a fáze musí být na spodním kontaktu žárovky.

doplněno 20.10.19 11:33:

Je ale podivné, že má nálepku CE.

Jako China Export? :)

@libor007: Taky mě to napadlo, ovšem tohle logo je v pořádku. (logo China export je nepatrně jiné) Ovšem prý nic takového neexistuje viz

Je otázka zda je tam legálně.

mak*
hodnocení

0x

Žlutozelený je zemění a zbylé dva by měly být popsané L (fáze) a N (nulák). Pokud popsané nejsou, tak fáze má jít na pupík žárovky a nulák na objímku.

jakubd*
To jo, mě jen přijde divný, že tam jsou 2 hnědý a jeden z nich je spojený s uzemněním. :(
mak*

To bude nějaká China (jako skoro vše dnes) a ti si s barvama moc hlavy nelámou. Na té druhé fotce je vidět CE, takže certifikované by to být mělo. Pro jistotu bych proměřil kam co vede. Kostra by měla být propojená se všemi kovovými částmi a pokud to má klasickou objímku na žárovku, tak jak bylo řečeno.

hodnocení

0x

Já bych řekl, že je to uzemnění z kabelu v transparentním provedení a proto není ŽZ... Lze doplnit foto toho lustru? Řekl bych, že samotné svítidlo je zavěšené na lankách (dle obrázku )... Ale nevím, jak je to s řešením barev v tomto provedení...

Asi výjimka je...

Tak třeba:

e1.cz/...

jakubd*
hodnocení

Děkuji všem za rady, koupil jsem ho na svet-svitidel.cz/... , tak ho raději vrátím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení lustru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]