Nejste přihlášen/a.
Chystám se zateplovat podlahu v nové dřevostavbě. Skladba: základová deska, penetrace, IPA, folie, 10+10 cm zateplení, systémovka + trubky podlahového topení, čistý beton, stěrka, lepená vinylová podlaha. Před zateplením budu dělat mimo jiné elektro rozvody. Moje otázka je, zda-li mohu kabely 2,5 (zásuvky pro spotřebiče a pro běžné použití v domě) vézt v husím krku a mezi 2 vrstvami polystyrenu, nebo je mam vézt přímo po zemi a na to polystyren, aby se ochlazovaly od základové desky? Mohou se kabely přehřívat? Přijde mi to jako hloupá otázka, ale někdo to napsal na elektro fóru a já nechci nic zanedbat.
Díky
0x
V novostavbě bych neváhal na rozdíl od klasiky betonového potěru nášlapné vrstvy použít přímo na polystyrenovou systémovou desku s topným hadem položit podlahovou desku ze sádrovláknitých materiálů.(RIGIDUR)Jednak je to velmi efektivní,co se týče pracnosti,jednak je dokonalý přestup tepla a na tyto podlahy lze použít jakýkoliv systém krytin.Podlaha je pak vlastně jako plovoucí,nepraská a její živortnost nemá konkurenci.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.