Dobrý den. Chystám se zateplovat podlahu v nové dřevostavbě. Skladba: základová deska, penetrace, IPA, folie, 10+10 cm zateplení, systémovka + trubky podlahového topení, čistý beton, stěrka, lepená vinylová podlaha. Před zateplením budu dělat mimo jiné elektro rozvody. Moje otázka je, zda-li mohu kabely 2,5 (zásuvky pro spotřebiče a pro běžné použití v domě) vézt v husím krku a mezi 2 vrstvami polystyrenu, nebo je mam vézt přímo po zemi a na to polystyren, aby se ochlazovaly od základové desky? Mohou se kabely přehřívat? Přijde mi to jako hloupá otázka, ale někdo to napsal na elektro fóru a já nechci nic zanedbat. Díky
Z hlediska chlazeni by bylo idealni je polozit primo na ipu. nevim jak se to bezne dela ale pokud to neni velky svazek, taj i bez chranicky by to bylo ok. Dulezite jsou detajly prechodu podlaha stena. Zkus si projet fotogalerie treba na svepomoci.cz
Je to celkem jedno, ale vkládat kabely do izolace je dvojitá práce. Je přece jednodušší dokončit el. instalaci tj. položit kabely na zem, zavést je do krabiček a začistit. Pak teprve dělat podlahy.
V novostavbě bych neváhal na rozdíl od klasiky betonového potěru nášlapné vrstvy použít přímo na polystyrenovou systémovou desku s topným hadem položit podlahovou desku ze sádrovláknitých materiálů.(RIGIDUR)Jednak je to velmi efektivní,co se týče pracnosti,jednak je dokonalý přestup tepla a na tyto podlahy lze použít jakýkoliv systém krytin.Podlaha je pak vlastně jako plovoucí,nepraská a její živortnost nemá konkurenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.