Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba plotu, když pozemek je orná půda

Od: ola® odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu, zdědil jsem RD, ten stojí na parcele, která je vedená v katastru, jako zastavěná plocha a nádvoří, za touto parcelou, je další moje parcela. která je v katastru vedená, jako zahrada, to mám normálně oploceno. Za tím oplocením, mi pokračuje další parcela, která je vedená v katastru. jako orná půda a oplocená není.

Dotaz zní: Můžu si tu poslední moji parcelu oplotit? I když je v katastru vedená, jako orná půda? Není na to nějaká vyjímka, že se to nesmí, vím, že třeba les si oplotit nesmím?

Nebo, to lze, ale musím žádat nějaké (jaké, od koho?) povolení... .

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

1x

radeji bych se zeptal primo na urade, ty zakony se porad meni tak se v tom skoro nevyznaji i ti na uradech

ja predelaval plot + kousek pristavoval a musel sem mit tolik povoleni ze sem to radeji nechal vybavit firmu

hodnocení

0x

Je to vaše, není pronajato, oploťte.

petan86*
hodnocení

0x
Podívejte se do stavebního zákona. Nedávno jsem na to koukal a jestli se nepletu, tak plot do 2 metrů výšky můžete nyní stavět bez povolení jen na pozemku určeném k výstavbě.
Koukněte na územní plán obce, předpokládám že orná půda nebude v zastavitelném území tudíž se nevyhnete návštěvě stavebního úřadu, kde se poptáte, popř. požádate o povolení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]