Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekly sekáč v kladivu

Od: wwolverine odpovědí: 4 změna:
Zdravím, vrtal jsem bouracim kladivem beton. Kladivo bouralo super. Ale nejde teď vytáhnout sekáč. Pojistku otevřu ale sekáč se někde asi sekne, nebo nevím. Máte zkušenost? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wwolverine
hodnocení

Sekáč se vytáhne tak z 90 % a pak se sekne a nejde vytáhnout. Normálně ale bourá i vrací se.
Jde to vytáhnout bez rozebrání hlavy?
patrik

Dobrý den,

Mám problém ,mám bourací kladivo hikoki a nejde mi nasadit sekač a jde tam úplně v pohodě,ale nejde otočit,takovým gumovým kolečkem,ze kterým se to se to otočí a zasekne se to,ale nejde s tím ani otočit.Poradí mi někdo?Děkuji.

olinl
hodnocení

0x

U některých bouradel stahneš na upínací hlavě tu vrchní gumovou "čepičku" a pod ní je vnitřní segrovka/pojistný kroužek, který když vyndáš, sejmeš celý, většinou plastový díl, kterým uvolňuješ sekáč. Zkus mechaniku+stopku sekáče prostříknout WDéčkem nebo vyčistit např. ředidlem C6000, to rozpustí případný tuk a vyplaví kousky betonu/písku a uvolní se sekáč ven. Můžeš mít už tu uchytávací stopku SDS dole rozšířenou od nárazů úderníku, takže se ti bude hůř vyndavat, ale zkus promazat WDéčkem a trochu použij sílu. U některých mechanizmů hlav jsou i dírky na držení sekáče pomocí ocelových kuliček a tudy se dá při hodně vysunutém sekáči použít ocelový hřebík na "postrčení" zmiňovaného sekáče. Je potřeba to rozebrat+ vyčistit, občas ten sekáč vypadne sám, někdy je mu potřeba pomoci sílou..

hodnocení

0x

Není kladivo jako kladivo... Jaký máš úchyt? SDS, SDS+, starý Bosch, Kango (Atlas Copco)...?

Čumák máš gumový? Nebo kovový?

Zkušenost praví, že pokud máš pojistku odemčenou a drží to v "čumáku", tak ho chyť opatně za sekáč do svěráku a normálně ho násilně vymlať za čumák přes nějaký pevný materiál... V případě gumového čumáku, ten rozdělej, ať si si nezničíš pryžový konec... Samozřejmě se musí kladivo přidržovat, aby nikomu nespadlo na nohy, či se nepoškodilo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]