Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrad z koše na odpadky

Od: junkers* odpovědí: 21 změna:

Jak řešíte puch z koše na odpadky v kuchyni?
Jak to provozuju: je to v chladnějším koutu kuchyně, nesvítí na to přímo sluníčko, pytel beru vždy samozřejmě nový, čistý.
Co je v koši: tak třeba slupky, sáček od kyselého zelí, občas kosti z ryby, nějaká plechovka od ribi třeba, jinak plasty, papír a běžný kuchyňský odpad, žádný šílenosti. Žádný mouchy, hmyz nebo tak v bytě nemám. Koš samotnej je čistý, savo mám.
Hnus to vodevřít, už druhej den po novým pytli to zasradí půl bytu.

Orion 30 l

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Co může v koši rychle smrdět nosime hned do popelnice. Třeba syrové maso apd. Jinak to prostě z koše smrdí hned druhý den. To nejde obejít... Jedině denní odpad vázat do sáčku a pak až do koše...

hahanaj*
hodnocení

3x

Takové zapáchající věci hned vynesu do popelnice. Jinak koš pravidelně vymývám a používám sáčky do koše. Nikde nic nesmrdí.

lipanek
hodnocení

3x

Vynášejte odpadkový koš vždycky večer, abyste měl na noc čisto.

Pokud kouříte, tak směsný zápach /nedopalky plus odpadky/ je příšerný.

----------------------------------------------------

Bydlím v rodinném domku, ven k popelnici to mám tedy pár kroků. Koš na odpadky mám velice malý právě proto, abych neměla odpady dlouho v bytě.

Vynáším každý den, ale protože poctivě třídím, tak třeba až za den a půl a podle potřeby.

Plechovky od ryby odnáším ven do garáže, kde je pytel na plech a kov. Mám totiž dost plechovek od konzerv pro kočky.

Obaly od žrádla pro kočky - kapsičky - odnáším okamžitě do popelnice, za nějakou chvíli páchnou, jak se rozkládají na vzduchu. Kočky ani dlouho otevřené kapsičky nechtějí.

Igelity od masa vyperu venku v kyblíčku v dešťové vodě, nechám uschnout také v garáži a dávám do tašky s plasty.

Nemám doma tedy nic z tříděného, vše je v kůlně, nebo garáži /auto není/.

Do odpadkového koše dám na dno dvě stránky časopisu, letáku, nebo novin, plastové pytle nekupuji. Škoda peněz a navíc spotřeba plastů na odpadky. Jinak koš umyji také v dešťové vodě, nebo když se pere na 60 stupňů, tak zašpuntuji vanu a v těch mydlinkách. Nikdy mi nic v kuchyni nesmrdělo.

Ale v paneláku by to bylo trošku složitější, i když by se to také dalo vyřešit.

id
hodnocení

3x

Než hodíte do koše něco ,co by za chvíli smrdělo, tak tento odpad hoďte do igeliťového sáčku od rohlíků, párkrát sním zatočte a zasukujte. Teprve pak dejte do koše. Já takto ukládám konzervy od ryb a slupky z cibule při vaření. Ty na druhý den děsně smrdí.

hodnocení

2x

Já jsem koš na odpadky zrušila. Vedle dřezu mám hlubší šlehací misku a v ní igelitový pytlík. Tam odhazuji vše, co už nepoužiju. Kdykoliv jdu ven, sjedu misku pohledem a pytlík vezmu vyhodit. Jde to z bytu dřív, než se cokoliv v pytlíku změní. :-D Klasický koš, bez víka mám v koutě a v něm starou tašku. Tam dávám tříděný odpad. Vezmu ji ke kontejnerům a na místě vytřídím.

pb®
hodnocení

2x

Neřeším, neb žádný puch nemám. Koš nemám v kuchyni ale v chodbě hned před kuchyní, vynáším většinou jen 2x týdně a cítit není, natož aby zasmraděl půlku bytu. Po vynesení vytřu koš dezinfekčním vlhčákem nebo vymeju Domestosem, podle stupně znečištění. Ale ono záleží asi dost na tom, co se do toho koše dává, protože u nás jdou zbytky jídla slepicím a psům a do koše vlastně jen nerecyklovatelné obaly. A taky kočičí stelivo, sic použité (bez tuhých exkrementů, ty do záchodu), ale i tak je to absorbent pachů. No zkrátka málokdy zažiju, že by mi smrděl odpadkový koš.

hodnocení

2x
Mini odpaďáček na lince fungující na běžné mikrotenové sáčky, kterých je vždy dost. Vynáší se každý den a používáme na kazící odpad. Zbytek (mimo tříděný plast/papír) do klasického odpaďáku - vystačí tak na deset dnů a pochopitelně nesmrdí.

hodnocení

2x

veětšinu "smradlavých" obalů, konzerv atd stačí před vhozením do koše vypláchnout vodou, bioodpad do koše neházím, mám slepice a kompost na zahradě, ono je pravda že při třídění odpadu toho do koše házím opravdu minimum

lidus*
hodnocení

2x

Pokud mám konzervu od ryb, papír od tvarůžek a podobné, pečlivě zaváži do mikrotenového sáčku a teprve pak dám do koše, každý druhý den manžel odpadky vynese. Sáčky k tomuto účelu si nechávám od pečiva. U nás nic nepáchne. Plasty a papír třídíme.

doplněno 19.10.19 23:01:

Kočkolit se vynáší hned jak se kocourovi uklidí.

dena*
hodnocení

2x
Ja to delam tak, ze kosti,slupky, no proste to co do druheho dne smrdi dam jeste do maleho sacku a pak do kose. V prupade ze kazdy druhy den vyhazuji kos- pokud je doma vic lidi. Kdyz jsem sama a ostatni odjedou mimo ... tak davam ihned do maleho sacku a kazdy den vyhazuji a veci jako papir plasty(co nezasmradne) vyhazuji az se naplni veliky odpadkovy kos.

junkers*
hodnocení

0x

Mě se líbí nápad s tím kočkolitem. Kočky sice nemám, ale pachy by to mohlo pohltit. Jinak denně to vynášet, to bude děsná spotřeba těch pytlů, který taky nejsou zrovna zdarma, že jo. Nehledě na to že ten koš se naplní zcela až třeba za tejden nebo tak ..

Další řešení by bylo koupit mnohem menší koš, 5 litr třeba, tam i ty pyltíky jsou levnější, ale pořád je to ekologická zátěž, plave to pak v moři ..

Pytlíky v moři - častý argument ekoteroristů, abychom měli špatné svědomí. Jsem taky pro rozumnou regulaci, když vidím lidi s týdenním nákupem v patnácti igelitkách. ALE ! Můžu vás ujistit, že NAŠE pytlíky v moři opravdu neplavou.
lidus*

Ekologie, neekologie, odtoho ty pytle na odpadky jsou. Sousedka dáva sáčky co v nich něco donese z obchodu a každé ráno jak jde na nákup staví se vyhodit. KOČKOLITU zase tolik nevěřte a je dražší než ty sáčky na odpadky, ne každý pohlcuje pachy.

Liduš, vy jste mě viděla? Mluvíte o mě? :-D

lidus*

Babičko neviděla, ale takle to dělá hodně lidí co znám.

hodnocení

0x

Koš v kuchyni máme a nic nesmrdí. Dělám to tak, že slupky, natě a podobný odpad dávám do použitých mikroteňáků, ty zavážu a hodím do koše. Do čistého koše dávám pytel, takže koš je stále čistý.

junkers*
hodnocení

0x

No já to do těch pytlíků třeba i vázal. Sněd jsem rybi, plechovku dal do mikrotéňáku, "zasukoval" :-D, a byl klid. Jenže pak jsem si oloupal kedlubnu třeba, slupky hodil do koše - to si nedovedete představit druhej den co se z toho vyvalilo za děs .. Takže jo, slupky taky do mikrotéňáku. No ale vyškrabujte třeba zbytky z talíře do sáčku, to je hroznej vopruz .. Navíc skořápky od vajec jsou schopny ty pytlíky občas proříznout. V létě taky neni možný mít celej den votevřenej pytlík v nějaký nádobě, kterej se pak vynese - to se to tam bude hemžit mouchama. Musíte mít něco, co se dá přiklopit, právě proto, aby to nelákalo hmyzáky. Ale když to pak vodklopíte, vznikne ten mnou popisovanej problém.

Co se týká zbytků z talíře, tak mám při ruce načatý balíček ubrousků a tím vytřu talíř a ubrousek šup do sáčku se slupkami , který zavážu, až je plný. Manžel hodí slupku od banánu jen tak do koše a hned je tam plno mušek, tak mu to musím zase vysvětlit. *bum*

nov
hodnocení

0x

Když vím, že nepůjdu extra ven s odpadkama, tak zbytky masa, kosti, prostě vše, co by do druhého dne zapáchalo strčím v pytlíku do šuplíku v mrazáku. Odpad - plasty, papír, bio samozřejmě třídím. Nic mi doma nesmrdí. Proč máte třicetilitrový odpadkový koš?

doplněno 21.10.19 09:07:

Pardon, vy máte dokonce 45 litrový koš:-D

junkers*

nov: mám to kvůli relativnímu pohodlí a ekologii, lepší jednou za tejden vyhodit pytel, než 7 pytlíků denně. Mám ten na obrázku, ale obsah jen 30 litrů. Docela dost těsní, to víko = nemůže tam vzduch. Co to nějak uvnitř ozonizovat? Hodit do koše nějaký ozonizační dělbuch třeba? Vůbec mě nikdy ani nenapadlo dávat odpadky do mrazáku, ale uznávám, že to musí být účinné.

hodnocení

0x
Dnes to bylo ve zprávách. Měl ses dívat. Nepřízpůsobiví to hazou hned z okna, takže nikde nic nesmrdi a je to ekologické - žádné sáčky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]