Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad u dřezu

Od: delina® odpovědí: 10 změna:

Jak řešíte čištění odpadu kuchyňského dřezu, když tam máte napojen i odpad z myčky nádobí,?Bojím se tam dát jakoukoliv chemikálii, protože si myslím, že by mohla nějak vcestovat i do okruhu myčky. Dřez mi občas zapácá a potřebovala bych vyčistit také odpadový přepadový kanálek co vede ze dřezi do odpadu. Jak na to, aby to bylo bezpečné?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nic se nestane. Také to tak mám a dřez čistím nějakým Krtkem nebo Fredym nebo co zrovna dostanu koupit levněji. Už víc jak 10 let.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Nemohla. Chlorid draselný.

pavelpavel*

Pardon chtěl jsem říct hydroxid sodný na vany a dřezy nic se nestane. Nemusí tam toho být kopa, že jo tu jsem dal do fest ucpané vany a pak ještě jednou. To propálí vlasy a všechno co je v tom sifonu za nečistoty.

smode*
hodnocení

0x
Podle návodu hydroxidem sodným. Můžete použít i jiné čističe - ty jsou ale většinou hydroxid s jiným názvem, pouze daleko dražší. To už je takový dívčí sport - hledat problémy tam kde nejsou. Pokud se bojíte hodně - spláchněte to dvakrát vodou a myčku pusťte bez chemie jedno kolo prázdnou.

id
hodnocení

0x

Přestala jsem kupovat hydroxidy, Krtka a podobné sajrajty. Do sítka u spráče i u dřezu nadrobím na noc tabletu do myčky.

Napřed odpady proleji horkou vodou, nadrobím tabletu a mírně spláchnu horkou vodou. Terve ráno to pořádně proleji a mám na dlouho pokoj.

smode*
To je dobrý nápad - vyzkouším. Mimochodem s hydroxidem jste vedle. Například do domovní čističky hydroxid v klidu můžete s mírou používat a nic se nestane, avšak mít myčku napojenou na domácí čov se nedoporučuje. Neboť tablety do myčky jsou vysoce agresivní chemie. Je tedy jasné co je zde "sajrajt".
Tablety do mycky su podla mna pre ZP rozhodne vacsi sajrajt ako hydroxid sodny, ktory v kanalizacii v podstate bezo zbytku zreaguje s tukmi, ktore zmydelni.

martinpolak
hodnocení

0x

Já používám různé čističe do sifónu a mám připojenou na odpadu jak myčku tak pračku, používám tento sifón a bez problému doleo.cz/...

Jen dodržuji pravidlo. Čistit je v případě když není zapnutá pračka nebo myčka *haha*

fik
hodnocení

0x

Myslím že hledáš problém tam kde není,klasicky krtek podle návodu a máš pokoj. Čistím tím všechny odpady v domě,když mám pocit že to hůř odtéká,dvě víčka tam toho hodím,pořádně to probublá a sežere vše co tam nepatří.

Ta myčka má zcela určitě nějkou zpětnou klapku aby se tam nedostaly nečistoty z odpadu-a pokud se i tak pořád bojíš,jednou ji po čištění pusť na prázdno a máš vyřešeno

wera
hodnocení

0x

Soda nebo prášek do pečiva nasypat do odpadu a zalít teplým octem-nechat působit, prolít horkou vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]