Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samonosná pojizdná vrata

Od: jk82® odpovědí: 10 změna:

dobrý den budu svařovat samonosný vrata průjezd bude 5m jaká bude celková délka, výška bude 1.6m c profil 80x80 navařovaný profil 60x40 , u verze 4m jsem našel celkovou 5,7m, 3m je 4,4m ,zakladová deska bude 800mm hloubka ,500mm š 1000mm délka děkuji.

Samonosná pojizdná vrata

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nick*
hodnocení

2x

Rozteč nosných vozíků se většinou počítá 0,3x šířka průjezdu, 6m je tedy málo. Takže i délka základu je nedostatečná. Ale můžete to zkusit, maximálně to pak celé předěláte

hodnocení

předělávat to nechci proto se ptám chci to udělat na poprví tak poradte jak by to bylo ideální základy + rozteč mezi kladkami . děkuji

nick*

0,3x5m=1,5m mezi vozíky, logicky musí být kus od kraje, takže potřebujete téměř 2m základ a dle toho i délku vrat. Jak bylo zmíněno, bude záležet i na hmotnosti, takže by byla třeba dostačující i kratší délka. U tak velkých vrat bych to ale neriskoval.

Ovšem nejsem odborník, tímto jsem se řídil já, když jsem dělal svoje vrata.

20.10.19 15:23
hodnocení

hodnocení

0x

Já mám pro uložení a vedení vrat délku 120cm. Průjezd mám 480cm. Zkrátka jsem použil profil o délce 6 metrů.

hodnocení

milane tak že na tom trojúhelníku na konci nezáleží mám taky 6m c profil 5 m bude průjezd tak že mi zbývá 1m myslíš že to bude stačit, myslíš že i ty základy budou ok ,nemáš nějaké fotky pro inspiraci děkuji.

kochejte se historií.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

asiemil

Tak nedávno jsme viděli střechu nejlepšího rádce a dnes další odbornosti. Hlavně foto č.57 to je luxus*ee*

hodnocení

0x

Pro požadovaný průjezd 5 m by rozteč mezi pojezdovýma kladkama měla být cca 30% z 5, tj. asi 1,5 m. Pokud vám zbývá delka nosníku 1 m, tak mezi kladkama budete mít rozteč max. 75 cm a to je hodně málo. Oproti běžnému provedení tam na kladky budou o polovinu větší tlaky a tahy. Vše bude záležet na váze brány a pevnosti základu pod kladkama.

hodnocení

1,no zbyvá mi ze 6m 1m ale mám ještě 3m c profilu gratis od firmi tak že můžu přidat těch 50 cm to říkate že to bude ideální dneska jsem svařil 5m už mi chybí už jenom ten trojúhelník který podle vás má být 1,5m. 2, základ bych udělal standartně 100dx50š x80h jsem samouk tak že se rad přiučím . napište jak by to mělo být idealní podle vás děkuji:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]