Dobrý den,máme opěrnou zídku že ztraceného bednění. Máme ji od stavební firmy a nopovku folii nám dávali dodatečně. Zespodu na bednění se drží mokré fleky. Okolní zídky sousedů buď mokré fleky nemají vůbec,nebo se drží v horních řadách bednaku. Není prosím něco špatně,jak se dodala nopovka déle? Nebo se nic neděje? Děkuji
Nevím jestli dobře chápu vaši reakci. Ale všude,kde mají zídku stejnou,mají nopovku od začátku,nez za to navezli zeminu. My až poté. U nich je vlhko nahoře,u nás jediných se drží mokré bednaky dole. Tak nás napadla jen ta nopovka,že se dodala až později...možná úplná blbost.
Moc děkuji za odpověď. Budu se ptát jako hňup,ale asfaltový pás tedy teď dodělat na spodní řadu? Dělalo by to bez něj do budoucna trable?chceme to třeba za dva, tři roky nějak"nahodit" a natřít.. dělalo by to problémy? Zítra mám přijede stavař něco dodělat,tak jestli ho mám urgovat. Ještě jednou děkuji
Tak jak se při stavbě domu dávala hydroizolace pod první šár cihel na základovou desku, je ji třeba dát do první nadzemní spáry mezi ztracené bednění. Toto zamezí vzlínání zemní vlhkosti nahoru. Proto nemáte mokré fleky na baráku a proto je máte na zídce.
V prvé řade bych rád napsal, že to není opěrná zídka, ale jen zídka..opěrná má jiné technické náležitosti...a za druhé je to mokré, protože tam chybí jakákoliv izolace ať už asfaltová nebo pvc...a za třetí...nopovka je ochraná izolace
Děkuji za odpověď. Chceme během pár let ZB nějak nahodit,bude to prosakovat,padat,bude s tím problém? Děkuji.
asiemil
Bude s tím do budoucna problém. Sám jsem si to u opěrných zdí do podzemní garáže v tom fofru taky trochu ošidil a dnes se trápím. Inu kovářova kobyla no
Zalité to je. No,to je pěkný,teda. Moc všem děkuji za rady a pomoc. Nikdo kolem sousedů,co mají zídku (mají dokonce vyšší,my máme nejnižší) nemají žádnou hydroizolaci a mají jen tu nopovku.. ale my jediní jí máme takhle odspodu mokrou. Je pravda,že my ji máme už asi půl roku,obi pár týdnů. Tak snad to nějak vyřešíme. Ještě jednou děkuji.
asiemil
Ještě nejsou hotové terénky. Možná by pomohli kolem udělat drenáže,tím nic nepokazíte. Jináč ta nopovka se běžně u bet.plotu používá,to není nic špatného.
Vyjádřila jsem se jako pako... zídku máme právě nejdýl. Asi půl roku,sousedi kolem pár týdnů. Tak jak píšete, uvidíme třeba za rok tohle dobou. Vsem opravdu moc děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.