Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokladka liaporu

Od: lenkamichalska odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,na podsyp z liaporu jsme položili jednu vrstvu osb desek 22 mm.Otázka zní, když na ni dáme buď mirelon nebo hobru a dř.plovoci podlahu jestli to nebude dělat paseku, když nebude druhá vrstva osb.Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

2x

Tady máte postup pokládky,úplně dole je doporučená skladba. liapor.cz/...

hodnocení

2x

Mám 1cm kročejový EPS, na tom v jedné vrstvě 24mm desky Durelis pero drážka (hladká obdoba OSB) a koberec.
Desky jsem k sobě lepil a tabule dával tak, aby se navzálem převazovaly. Kolem zdí 5mm mezera, vyplněná montážní pěnou.
Nikde se nic nehýbe.

krtek*
hodnocení

0x

bude...protože máte strašně tenkou vrstvu...OSB desky musí být ve 2 vrstvách křížem

lenkamichalska
hodnocení

Oprava desky jsou 25 mm.i tak je to málo?
krtek*

ano, i tak je to málo...desky musí být minimálně ve 2 vrstvách křížem sešroubované nebo slepené ideálně obojí dohromady, aby se zamezilo jejich průhybu...ideálně by neměla být celkové tlouštka dvou desek menší jak 35mm... já mám 22+15 a kdyby mě výška v ostatních místnostech pustila víc...tak bych tam tehda dal 2x22

hodnocení

0x

Namiesto hobry pridajte ešte jednu vrstvu OSB. Aspoň 15 mm a nakríž. Inak to môže pekne pracovať. Ako ste tie dosky spájali? Len PD to dlhodobo neudrží.

lenkamichalska
hodnocení

Jen PD.Děkuji za rady.

hodnocení

0x

V jednom bytě mám Liapor, OSB desky 25mm a lino. Nic se neprohýbá, není kam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]