Nejste přihlášen/a.
dobrý den
máme doma pouze lino (3 malé koberečky v koupelně + malý koberec v předsíni nepočítám). Starý ale spolehlivý a výkonný vysavač (zelmer 5500 solaris) bohužel odešel. Hledám nový, ale nemám zkušenosti np z bezsáčkovým vysavačem, takže nevím jestli je lepší nebo horší? můžete někdo prosím porovnat a dát recenzi? Nechci vysavač zbytečně moc drahý, nepotřebuji turbokartáče na koberce, mě stačí něco, co zvládne pořádně vysát lino...ale fakt pořádně.
koukám na vysavač Rowenta Care RO6477EA, ale nevím jestli není zvytečně drahý? + má zbytečně pro mě moc příslušenství v základu, ale jinak recenze se mi líbí...tak fakt nevím
děkuji Vám za případně tipy, recenze a rady.
Tak se napřed poohlédni po vysavačích značky Zelmer. Tu už znáš, takže můžeš koupit pouze přístroj a ostatní přislušenství použiješ to, které už máš doma. Předpokládám, že příslušenství od jednoho výrobce bude pasovat na starý i nový vysavač.
Vysát lino zvládne snad každý vysavač s vhodným nádstavcem. Problém je slůvko pořádně. Když chceš pořádně čisté lino, tak musíš vzít vlhký hadr a lino setřít.
doporučuji parní čistič, třeba tuhle Rowentu. To je úplně jiná liga než jakýkoliv vysavač.
děkuji, pochopil jsem rovněž po návštěvě na prodejně, že pro mě na lino je asi jedno jestli to bude vysavač za 1500,- nebo 5000,-. V dnešní době, kdy EU škrtla příkony a nařizuje ECO motory, hlavně vybrat ještě co nejvetší příkon. Souhlasíte? jinak vybíram sáčkový
P.S. některé vysavače mají ještě údaj: sací výkon, a některé ne. Co to znamená v praxi? ano, chápu že čím vyžší tím asi i lepší,...ale lze to nějak porovnat s příkonem?
Záleží v tom případě na sacím výkonu, to znamená na konstrukci vysavače. Nemusí mít nutně největší příkon.
Zkus se podívat zde.
Vysavač Zelmer Aquawelt 1600W toto EU hlášení naštěstí minulo . Mám ho a nelituju. K čertu s nesmysly EU!
Výkon ničím nenahradíš. Stejné jako u aut s minimotory přehoněné turby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.