Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lino do koupelny

Od: radek* odpovědí: 25 změna:

Prosím vás to lino na stěny používáte to podlahové nebo na stěny je nějaké speciální?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Samozřejmě se asi jedná o lepení lina na Umakart?

V podstatě je možno použít jakékoliv lino.Ale výhodné jsou lina měkká,porézní .Dekorů je celá řada,jde jen o vlastní vkus.

Důležitá je příprava lepené plochy a správné měření,také o dobré utěsnení okolo vany.

JABRAKA

radek*
hodnocení

děkuji za odpověd,chtěl bych se zeptat ještě na radu kolem té přípravy lepené plochy,čím nejlépe,čím odmastit a hlavně nalepit?

Radek

jabraka*

Radku,

Příprava plochy spočívá v obroušení hrubým smirkem,nebo jemně flexou.Vyřezat těsnicí gumy kolem koutů a vymontovat armatůry.Lepím disperzním flexilepidlem,nebo silikonem.

Jednotlivé díly nařežu velmi ostrým nožem s maličkým přesahem.

JABRAKA

radek*
hodnocení

Díval jsem se na internetu narůzné dekory lina ale dočetl jsem se na nějakých stránkách že lino není vhodné do vlhkých prostor,tak teď mě to zarazilo?

jabraka*

PVC je plast jako každý jiný.Když může být na podlaze,proč by nemohlo vydržet na stěnách?Mimo jiné to mám už 20 let a stále vypadá slušně.

Ten Thomsit,je výborné kontaktní lepidlo,dá se přirovnat k chemoprenu a nesmrdí,je to vlastně disperze.Nechá se přiměřeně na obou dílech zaschnout a pak se oba díly na sebe přitlačí.

JABRAKA

radek*
hodnocení

Myslel jsem tím když ho budu mít kolem vany kde bude vystaveno denodenní vlhkosti a vodě zda v tom nebude problém?

Děkuji Radek

mato*
Lepím disperzním flexilepidlem,nebo silikonem.
Co to je za lepidlo?
Můžete použit Thomsit K188E k sehnáni u podlahářů.
pt®

Chemopren i K 188 e vyrábí Thomsit - Henkel, obojí je kvalitní, jak píše Jabraka, PT /stařenka/
Thomsit K 188 E - Speciální disperzní lepidlo EXTRA

Lepí všechny krytiny z PVC a CV, také PVC na PVC, polyolefinové krytiny a kaučukové krytiny do tl. 2,5 mm.
Charakteristika

• Neobsahuje rozpoštědla

• Velmi vysoká lepivost

• Široká oblast použití

• Velká vydatnost

• Značná odolnost proti změkčovadlům

• Lepí PVC na PVC

• Krátká doba zavadnutí

• Dlouhá otevřená doba

• Vhodné pro zatížení paletovými vozíky

• Vhodné pod kolečkové židle

• Vhodné pro podlahová vytápění

Základní informace

Bezrozpouštědlové, vysoce kvalitní, velmi pevně lepicí disperzní lepidlo pro lepení homogenních a heterogenních PVC krytin v pásech a čtvercích, jakož i polyolefinové krytiny.

Také pro lepení kaučukových krytin do 2,5 mm tloušťky (např. Noraplan) s hladkou, broušenou zadní stranou v pásech a čtvercích. Lepí textilní krytiny s latexovanou, PUR pěnovou a PVC rubovou stranou na podlahy, stěny a strop. Kromě toho je vhodné pro lepení PVC a CV krytin na nenasákavých podkladech (adhezní lepení) jako např. PVC na PVC. Také k lepení izolačních podložek Thomsit-Floor.

rob*
hodnocení

1x

možná mě ukamenujete, ale mně se lino v koupelně nelíbí :)

Když jsem se přestěhoval do baráku, původní majitelka měla právě lino na zdech kolem vany a wc.

Nemohl jsem si pomoct, muselo to pryč, byla to hrůza :), přitom původní obklad nebyl v tak hrozném stavu, aby se musel zakrývat.

Navíc to dělal "odborník", takže přes roh bylo lino v kuse, takže to vlastně to nebyl roh, ale oblouk. Navíc v některých místech bylo lino přiděláno izolepou *smich*

Chápu, že se každému v paneláku asi nechce bourat umakartové jádro a vyzdívat to.

jabraka*
hodnocení

1x

Robe,to,o čem mluvíš,ale není linem,ale debilem,který si spletl práci s fušeřinou.Vždyť to,co tu Jarda Konopásek presentuje,je docela slušné a mohzu doložit,že se dostaneš na třetinu ceny,než obklady.Samozřejmě to chce přesně měřit a rozmyslet postupy a výsledek je za dva dny vidět.Jeden den jsem lino rozmotal,nařezal a druhý den ty díly ještě jednou doříznul na přesnou míru a nalepil.Pak zbude namontovat zařízení a koupelna je hotová.

JABRAKA

rob*

Uznávám, že ta jardova modrá je pěkná, ale to co jsem měl já... lino bylo v imitaci obkladu, stáří odhaduju cca na 15let, byla to katastrofa.

přikládám kousek mé koupelny i s obkladačem :)

Lino do koupelny
jabraka*

Robe,počíná si vskutku dobře,zaměstnám ho.

JABRAKA*frajer*

jkonopasek*

díky za ohodnocení moji práce...d:) s tím,že ne každé lino vypadá lépe než ten původní umakart nemůžu než souhlasit. Docela často při pokládkách narazím na "profesionály" ,kteří se kvúli úspoře pár korun,které by daly řemeslníkovi radši pustí do práce sami a nebojí se při tom vymýšlet si "pracovní postupy" a řešení takový, že až občas nevěřím.

Jenom ještě upřesním,že ta modrá koupelna(160x180) i se záchodem(80x140),který je vedle vyšla na necelých 5.500,- včetně lepidel,silikonů,rohových lišt atd.Je to teda cena bez práce-je to práce cca na 1 den,když je člověk šikovnej.

Jenom si myslím,že najít řemeslníka,kterej bude ochotnej se do toho pustit a kterej si s tím navíc dá práci,aby byl výsledek dokonalej bude hooodně velkej problém a navíc si neumím představit,co by si za to byl schopen říct, protože já už pokládám 5 let a když vidím,co jsou za práci si schopný říct jiní podlaháři a navíc za jak "dobře" odvedenou práci, tak občas jen nestačím zírat..

rob*

Jardo, ani nebudu říkat na kolik přišly koupelny nás :) spodní 9m2, horní asi 6 m2, počítám tak 40 t na jednu ..., ale dělala se komplet od podlahy + odpady, voda, elektrika, sádroš, vana, sprcháč, umyvadla, wc ... Ale výsledek stojí za to :)

jkonopasek*

no já si to umím mooc dobře představit - 5 let zpátky jsem dělal kompletní rekonstrukci bytu rodičů v paneláku - kompletní znamená všechny rozvody nový,podlahy,nově natažený a srovnaný zdi atd - a jen materiál vyšel u bytu 2+1(cca 70m2) na 500.000,- .A nebudu ani snad dodávat,že firma,která by to udělala na klíč by bývala chtěla dalších prý minimálně 350.000,- .

rob*

Vím o čem mluvíte, předělávám postupně celý barák 6+1 :), vlastně 5+1, z jedné cimry už je koupelna

Většinu se snažím svépomocí a za pomoci kamarádů...Kdybych to měl celý zadat firmě, musel bych minimálně š...t bankéřovu dceru *smich*

jkonopasek*

no a hlavně co si člověk udělá sám ( teeda s vyjímkou lidí "všechno umím,všechno znám"), udělá pořádně a tak,aby to nevypadalo pěkně jen na první pohled,ale aby to taky x let vydrželo. Nechci teď urazit ty řemeslníky,kteří svoji práci dělají tak jak mají,ale z vlastní zkušenosti vím,že minimálně polovina firem tohle vůbec neřeší a jsou schopný kvůli úspoře pár korun použít takový materiál a řešení,které vám po chvíli jen budou přidělávat vrásky..

gugi

my prave potrebujem najit nekoho kdo by nam v brne na umakart v koupelne nalepil lino, ale nekoho kdo opravdu bude vedet co dela. nemohl byste mi nekoho doporucit? dekuji moc!

rob*

To asi nebude jednoduché :) víte jak dlouho jsem ho naháněl? právě proto že je tak šikovný nemá o práci nouzi :D

jkonopasek*
hodnocení

0x

Dobrý den,

několik let pracuji jako podlahář a několik koupelen už jsem takto kompletně olepoval.Na stěny lze použít stejné pvc jako na podlahu, jediný požadavek je,aby bylo pvc tvarovatelné-není vhodné používat lina s vysokou třídou zátěže viz například pvc od Fatry(každý je jistě zná z dob komunismu.

Na lepení je vhodné použít univerzální disperzní lepidlo např. od firmy Bralep lepidlo US1600 - toto lepidlo je určené přímo na lepení podl. krytin,je bez zápachu a nanášet ho můžete válečkem.

Pokud byste potřebovali jakékoliv rady,kontaktujte mě na email jaroslav.konopasek@seznam.cz

Lino do koupelny #2
jkonopasek*

jedna z koupelen

Lino do koupelny #3

jkonopasek*

koupelna v modrém

pokud chcete zaslat více fotek,pošlěte mi Váš email.

S pozdravem

Jarda Konopásek

Lino do koupelny #4
pt®

Obkladové desky ABITIBI prodávají v OBI, PT /stařenka

zcharvat.cz/...

navratilradek.cz/... - vzory koupelen

i stěny bytů

doplněno 17.03.10 11:46:

verzich.cz/...

ola®

Já o tomtéž uvažuji z jednoho důvodu. Je to koupelna v podkroví 2,60x4,5m, je komplet vykachíčkovaná cca 20let. Bohužel obklad je škaredý a dělaly se renovace a je třeba vyměnit vanu atp... . Nechce se mi otloukat staré obklady a vynášet ten bordel po točivém schodišti z druhého patra! Chci se zeptat: Je možno nechat tuto koupelnu olepit linem (PVC) na stávající obklady? Jaký by byl postup? co se spárama, budou vidět -přes PVC?Kdo to umí? Podlaháři? *uspech*

jkonopasek*

koupelna v modrém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]