Když zloděj odemyká zámek planžetou, nebo šperhákem, dá mu to 2x tolik práce. Pokud dveře vykopne, nebo vylomí pajcrem, je počet západů samozřejmě bezpředmětný.
doplněno 14.10.19 22:07:
Význam by to snad mělo při roztahování futer heverem. Futra by se musela roztáhnout o cca 2 cm víc, což by už nemusel dovolit betonový panel okolo.
Když nám montovali bezpečnostní dveře, bylo nám doporučeno zamykat na dva západy, takže nějaký byť částečný efekt to mít asi bude. Kování holt zajede hlouběji do futer a pro násilné překonání je logicky třeba větší síly. Jako když chceš vyvyklat hlouběji zastrčený hřebík. U papírových dveří je to prakticky jedno
Měla jsem sousedku, které jsem opakovaně musela volat zámečníka...doufám, že je to ta správná profese. Zabouchnuté bezpečnostní dveře mu trvalo asi 15 s otevřít. Ptala jsem se ho, jestli by jsi poradil i se zamknutými dveřmi. Říkal, že poradil a že by to trvalo asi 30 s. Tak jsem si koupila dveře laciné a pronajala si bezpečnostní schránku v bance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.