Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhoda zamykání na více západů

Od: makrofag® odpovědí: 15 změna:

Ahoj!

Má to nějakou výhodu zamykat FABku na více západů? V čem je ta výhoda, že zamknu na dva západy místo na jeden?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když zloděj odemyká zámek planžetou, nebo šperhákem, dá mu to 2x tolik práce. Pokud dveře vykopne, nebo vylomí pajcrem, je počet západů samozřejmě bezpředmětný.

doplněno 14.10.19 22:07:

Význam by to snad mělo při roztahování futer heverem. Futra by se musela roztáhnout o cca 2 cm víc, což by už nemusel dovolit betonový panel okolo.

hodnocení

3x

Ten pocit, že je ,,lépe´´ zamčeno... *smich*

hodnocení

3x

Zamykání na dva západy je i požadavek pojišťoven při pojištění domácnosti.

hodnocení

2x

Myslím si, že dveře uzamčené na dva západy je těžší vypáčit.

hodnocení

2x
Když nám montovali bezpečnostní dveře, bylo nám doporučeno zamykat na dva západy, takže nějaký byť částečný efekt to mít asi bude. Kování holt zajede hlouběji do futer a pro násilné překonání je logicky třeba větší síly. Jako když chceš vyvyklat hlouběji zastrčený hřebík. U papírových dveří je to prakticky jedno :)

hodnocení

2x

Vyplanžetovat, resp bumpnout to trvá 2x delší dobu (40 sekund místo dvaceti)

gumid

Stačí poprvé bumpnout a pak zloděj nasadí vrtačku s nataženým pérem co s tím rychle protoží klidně i o 4 západy a už nemusí planžetovat nebo bumpovat :-D

hodnocení

1x

Měla jsem sousedku, které jsem opakovaně musela volat zámečníka...doufám, že je to ta správná profese. Zabouchnuté bezpečnostní dveře mu trvalo asi 15 s otevřít. Ptala jsem se ho, jestli by jsi poradil i se zamknutými dveřmi. Říkal, že poradil a že by to trvalo asi 30 s. Tak jsem si koupila dveře laciné a pronajala si bezpečnostní schránku v bance.

hodnocení

0x
Čím víc otočíš, tím jsi dál na západě *smich*
---
Pochopitelně, že je to jenom o pocitu bezpečí.

krtek*
hodnocení

0x

odkázal bych vás na mou sousedku...ta se zamyká i v poledne za bílého dne...paradoxně...nevím kdo zrovna ji by chtěl ukrást:-D spíš by byla všem ukradená*smich*

15.10.19 09:28

Třeba vy!

že by to bylo zrovna k smíchu se mi nezdá --spíše vy . Vy ji sledujete asi.Ach jo..

Určiě to má svůj význam. i na vystřelovací hroty jasně řekl,že na dva krát zamykat.

krtek*

já ji nesleduju...jenže její činnost nejde přeslechnout...kor když to ještě asi tak 6x denně kontroluje jestli je zamčený...

hodnocení

Tak díky všem za odpovědi! Prostě na víc západů to jde hůř vypáčit. Jasně. To mi úplně stačí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]