Nejste přihlášen/a.
Buduje se u nás obecní kanalizace. Jak připojit staré šedé plastové potrubí které trčí z betonového základu domu.o průměru 65 mm na průměr 160 mm hnědé potrubí kanalizační.Šedé potrubí není vhodné do země.Kanalizace bude kolaudována.Děkuji za případné rady.
Ale což o to, připojit to přes pryžovou přechodku jde za dvě minuty..(KGR 110/160...do KGR kousek rovného potrubí..a potom už potřebujete jen přechodovou manžetu 65/110, ev. ještě můžete dát HTR 75/110 a kus rovné trubky..a budete shánět manžetu 65/75..a to bude menší skok).
Ale Vy máte z domu potrubí DN50? To nemáte v domě WC, ale jen dřez a umyvadlo? (I tak je to ale špatně, samozřejmě..).
Že je to špatně vím .Proto se ptám jaké potrubí aby mohlo být v zemi.Šedé tam být nemůže. Na internetu jsem nemohl míc najít.
Šedé potrubí může být buď HT (pokud je kanalizace "bastlena" někdy v posledních 25 letech..nebo starší PVC, to také bývalo šedé. Zkuste najít na potrubí nějaké nápisy. Na způsob připojení to ale nemá žádný vliv. PVC potrubí ale bývalo průměru 63mm (možná jste těch 65mm "proměřil").
Ano spletl je to.venkovní průměr je 63 mm. Jen mne zajímá když to propojím v šedých trubkách co na to řeknou při kolaudaci.Musím mít projekt,plno povolení,pak mi povolí se připojit na kanalizaci a pozvat z vodáren a kanalizací komisi co vše nafotí a provedou kolaudaci,pak to teprve budu moci zasypat.
Metr dále od tohoto potrubí je litinový vývod od záchodu vše je propojeno každý zvlášť do žumpy. S tím litinovým si vím rady ale stín meším nevím jaké patří do země.Šedé je prý jen pro vnitřní rozvody.Ten dům jsem už tak koupil.
Myslím si, že to moc dramatizujete.
Nemí, čím končí trubka 160, ale asi hrdlem. Použijete redukci 160/110, triker.cz/...
Pak vezmete triker.cz/...
a navléknete jí na HT, aby to nebylo vidět
už je to jasné?
Neexistuje nejde to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.