Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rachocení digestoře při větrném počasí

Od: donald* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
Prosím o radu. Nastěhovali jsme se do novostavby RD, kde je v kuchyni provedeno odvětrávání digestoře rourou přes zeď. Od digestoře vede nahoru asi 40 cm roura a pak je svedená přes koleno pod úhlem 9O° přes zeď (s mírným spádem ven, kvůli kondenzaci vody). Digestoř již v sobě obsahuje plechové zpětné klapky a na vyústění roury venku jsem dal sítko s "profuky". Problém je v tom, že když je venku větší vítr, tak je slyšet z digestoře kovové rámusení zpětné klapky. Zkoušel jsem to vyřešit doplněním další zpětné klapky (správný rozměr jsem sehnal v elektru, je to kulatý plastový kroužek s růžicí, o kterou se opírá pružná plastová fólie). Problém se pouze zmírnil, ale při silném větru digestoř stále kovově rachotí. Taky nevím jestli se instalací zpětné klapky nesnižuje odtah digestoře.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je vítr opravdu silnější, je to při vámi uvedeném krátkém vedení běžný jev. K rachocení dochází díky změnám tlaku ve vedení, způsobenými právě nárazy větru. Jedinou cestou by bylo doplnění úplné záklopky, která by se ve velkých větrech musela prostě manuálně uzavřít (což ale považuji za dost nepohodlné). Ačkoliv mám ve svém domě odsavače vytaženy na střechu, při opravdu silných poryvech větru se občas ozve cvakot klapky i zde...

donald*
hodnocení

diky za odpověď ... neexistuje tedy nějaká úplná záklopka na elektrické ovládání, která by se mohla ovládat z kuchyně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma digestoř zpětná klapka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]