Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím někoho (kdo s tím má praktické zkušenosti) o radu a postup, jak výškově seřídit plastová okna pomocí vymezovacích plastových podložek mezi sklem a rámem okna. Bohužel už jsem se dostal do fáze, kdy je nastavovací prvek kování nadoraz a dále už poloha křídla šroubem nejde seřídit, zkrátka se okno svěšuje, jak je to u těžších plasťáků zvykem. Předem díky za rady a tipy!
Moc se omlouvám za nepřesné vyjádření - samozřejmě mám na mysli podložky mezi sklem a rámem křídla.
No, konečně jsem tě pochopil.
Celý problém je vcelku jednoduchý.
Nejlépe se to dělá na vysazeným křídle. Takže vysadit křídlo, položit na stůl, nebo na stoly, nesmí ležet na skle, ale jen na rámu.
Odlištuješ okno a už uvidíš vymezovací podložky. Měly by být dole u pantu, asi na velikost podložky od rohu skla. Asi budou i podložky na druhý straně, u kliky. Tam vyndej jednu podložku, třeba červenou, ta je 3 mm silná a pokus se ji dát nahoru. Budeš muset třeba trochu zapáčit, ale opatrně, ne šroubovákem, či majzlíkem. Nejlépe nějakým dřevěným páčidlem.
Tímto postupem se ti celý okraj okna u kliky zvedne nahoru a nebude už drhnout. Zpátky zalištuješ, nasadíš a je hotovo.
Ale bacha, není problém, aby u toho sklo prasklo, na to stačí opravdu málo.
Skvěle, díky!
S tím vysazením bude problém, okna jsou trojskla a velká a těžká jak prase...
Co se, prosím Tě, tak běžně používá na odlištování rámů, aby nedošlo k většímu poškození jejich hran? Nebo je na to spešl vercajk? Díky.
Neznám podložky mezi sklo a rám, to čtu prvně, ale pokud nejdou křídla seřídit, je asi problém v materiálu, zřejmě nějaká laciná okna. Co jsem měl možnost se setkat s plastovými okny, po seřízení už žádný problém nebyl, ani po letech používání.
Ano, přesně to myslím - mezi sklo a rám křídla - blbě jsem se v otázce vyjádřil. Jak tedy, prosím, na to? Díky
Zkusím to popsat. Už jednou zde byl technik od výrobce oken. Měli jsme už tehdy u jednoho okna problém, že nešlo dál seřídit pomocí kování. Technik odlištoval rám křídla a pohrál si s plastovými podložkami mezi sklem a rámem tak, že už rám křídla nedrhnul o kování. To potřebuji vědět, jak na to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.