Nejste přihlášen/a.
Mám aku vrtačku(šroubovák),kde moc nedržela baterie.
Po proměření každého 1,2V článku v akubaterii,kde sem měřil napětí bez i se zátěží,jsem našel 3 články které při zátěži,padali na 1/5 původní hodnoty.
Vyměnil sem tedy všechny 3 články za stejný typ novými,a dal nabíjet.
Při nabíjení,se zdroj nabíječky přehřívá,stejně jako baterie.
Když sem měřil napětí na nabíječce,dává 14V.
Baterie byla ale nabitá na 16,6V.
Co jsem udělal špatně?
Před repasí fungovala nabíječka v pohodě,a nepřehřívala se,a ani akumulátor se nepřehříval.
Díky za rady.
Já bych řekl, že když už dělám repas baterie, tak vyměním všechny články. Protože všechny články budou už "opotřebované".
Výměnu baterií v akuvrtačce bych nedělal sám, ale svěřil specializované firmě.
Baterie se v akupacku propojují můstky, které jsou k bateriím bodově navařeny.
Toto spojení je bezpečné i v extrémní zátěži, kdy dochází v těchto spojích k zahřívání.
Pokud jste to nějak spájel, pot zátěží se to rozteče a v lepším případě to jen přestane fungovat!
To bodové svařování je trošku věda, musí to být svařené dostatečně, ale ne moc, protože by se teplem poškodila baterie.
Druhá věc je ta, že akupacky obsahují i tepelnou ochranu, která baterie při nabíjení a přehřívání odpojí.
Ochrana se při výměně baterii kontroluje a případně vymění. Vám ochrana funguje?
Třetí věc. Baterie se mění VŠECHNY, i ty co jsou zdánlivě v pořádku.
Doba nabíjení nového a starého článku se liší. Starý se nabije "doplna" za mnohem kratší dobu než nový.
Nabíječka hlásí nabito, staré články jsou nabité a nové nabité způlky. Nehledě na to, že staré plně nabité mají třeba poloviční kapacitu, tzn. takto zrepasovaný akupack bude mít vždy kapacitu nejslabšího článku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.