Nejste přihlášen/a.
Dost pozdě na dotaz. Kvasit má už druhý nebo třetí den po zakvašení. Kvasinky Vínka nemusí fungovat, lepší jsou profi vinařské pro nízkoteplotní kvašení. Oprava je možná přidáním ovesných vloček a dalších kvasinek. Obecně kvasinky potřebují k životu dusíkaté látky - bílkoviny nebo živnou sůl (dusičnan draselný).
Rozhodně bych to nevzdával,stačí dát nádobu do tepla.Vinné kvasinky potřebují k bujnému množení také živnou sůl.Cukr asi 15 %.
Nejlépe je kvašení odstartovat v menší nádobě s 15% cukru a živnou solí,stačí převázat sklenici papírem.V teple asi 25stC .Jakmile obsah začne kvasit,vleje se do připravené ovocné šťávy.Kvašení při pokojové teplotě trvá asi měsíc.Pak se necha 14 dní v chladu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.