Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín do dílny skrz střechu, jak na to?

Od: jakubs* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, stavím si dílnu a už pomale začínám řešit topení, kamna budu teď kupovat a řeším komín. Nechci stavět cihlový komín, pač mě hodně tepla uteče ven.

Z kamen bych vedl klasickou silnostennou 1.5mm rouru: hornbach.cz/... a skrz střechu bych měl vést něco izolovaného, ale co? nemáte někdo prosím zkušenost? nerad bych aby mi dílna hned první sezonu shořela :D

Děkuji za rady a nápady.

Komín do dílny skrz střechu, jak na to?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

3x

Klasický betonový skládačkový komín,rychle se to vyzdí a na tu výšku tě jednoprůducháč nevyjde na žádnou extra pálku. Zděř si můžeš udělat výše,dát tam delší trubku aby jsi využil teplo odcházející z kamen...a máš to řešení na pořád a tak jak to má být,žádný bastly skrs střechu.

Doma mám komín od téhle firmy a spokojenost

ceske-kominy.cz/...

pro tvoje účely by takový byl úplně ideální,výšku si můžeš objednat individuálně jak chceš,nemusí to být zrovna 4 metry

rv*
hodnocení

0x

Zvažoval bych venkovní komín, něco jako drevostavitel.cz/.... A to hlavně kvůli tomu, že okolo komínu skrz střechu dřív nebo později začne zatékat.

jakubs*
hodnocení

To mě už napadlo, ale cena takového komínu je 14 tisíc, což je dost. Navíc bych rád, aby mi potrubí komínu topilo v dílně, alespoň čsát, než to půjde do střechy.

hodnocení

0x
Pozrite napr. na Schiedel Permeter.
Ale ak to chcete mat poriadne, tak murovany systemovy komin by som nezavrhoval. Cenovo vyjde lepsie. A pri ucinnosti dnesnych kachli (kamen) je skor problem s prilis chladnymi spalinami a naslednou tvorbou kreosotu v komine.

jakubs*
hodnocení

Pokud bych mel vést komín venkem, asi bych si ho spíš vyzdil zvenčí z cihel a neřešil pak průchodnost střechou, prostory dílny jsou 8x5m, takže nouze o teplo snad nebude.

hodnocení

0x

Já jsem po letech od stavby dodělával do baráku krbová kamna, matlat se se zděným komínem se mi nechtělo, zvolil jsem nerezový dvouplášť od Kominus. Je to polský systém, ale překvapil mě promyšleností a už od pohledu je bytelný, plechy jsou silnější, než jsem viděl u konkurence. Namontoval jsem si to sám, je to otázka nemnoha hodin.

kominus.com.pl/...

Kupoval jsem to v Bílovci

https://kominy1.cz/

jendad
hodnocení

0x

Tady si kupte pruchodku střechou a metr nebo dva izolovaného komínu nad střechu se stříškou .

superkominy.cz/...

Uděláte si takzvaně americký komín (komín s funkcí kouřovodu) . K přechodce pod střechou pak budete mít černý jednopláštový a skrz střechu izolovaný . Akorát nevím jak to zajistíte proti větru . Američané mají střechy s prkeným pobytím a asfaltovým šindelem kde to zapřou bočními tyčkami které normálně přibijí do střechy . Vy máte klasické tašky a upevnit takto komín je dost problém.

A nebo postavte klasický zděný komín vevnitř a vysoko zaustěte kouřovod až 0,5m pod stopem . Pak vám ten kouřovod bude vytápět stejně jako ten u nerezu .Kamna mužete dát také trochu bokem od komína , aby kouřovod byl šikmo a tím zase bude delší .

jakubs*

Dekuji vsem za komentare, myslite ze bude stacit pro krb nerezova roura s izolaci 30mm? ci vzit radeji roury s izolaci 50mm? prece jen pri topeni na TP vznika vetsi teplo.

Cenove si myslim, ze toto reseni me vyjde levneji, nebo na stejno, ale hlavne rychleji a bez betonovani. Nakonec bych stejnak musel kus strechy vyrezavat, kdyz bych delal komin typu skladacky, takze se tomu stejne nevyhnu.

Rozdiel bude v pozadovanom odstupe od horlavych konstrukcii. Cim tensia izolacia, tym bude pozadovany vacsi odstup. Presnejsie to bude vediet vyrobca a kominari.
Tak som predsa len otvoril odkaz hore a odkazovany system Slim 30 ma vnutorne plechy silne len 0,5 mm a je urceny pre plyn, nie TP.
kimbert*

Tady mají vnitřní plechy 1mm kominy1.cz/...

jendad

Tak to se omlouvám , že jsem přehledl , že ta 0,5mm je na plyn . Určitě bude lepší ta 1mm . Ono zase si uvědomte že ta jednovrstvá roura bude dost odvádět teplo a tedy ochlazovat spaliny než dojdou do toho izolovaného komínu . Minimálně je myslím odstup 50mm od hořlavých částí (dřeva) . Tady je vždy lepší jak se říká více než méně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]