Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průsak vody ve zdi

Od: romann* odpovědí: 2 změna:

Průsak vody v obýváku u klasického paneláku 3+1 z 80. let . Již 7 měsíců se potýkáme s prosakující odpadní vodou tam , kde voda vůbec neteče . Stoupačky a kanalizace jsou vedeny vprostřed bytu na wc . Bydlíme v přízemí a máme průsak vody za vchodovými dveřmi . Objevuje se nepravidelně - pátral jsem až do 4.tého patra z 8 .Hledal jsem pod vanou , sousedé dokonce zapínali i pračku , ale nic jsem nenalezl. Byl mi zapůjčen i dálkový odpočet vody neb je náš panelák vybaven dalkově odečitalnými vodoměry a ani poté nelze s jistotou nalézt místo našich potíží . Dnes má flek velikost 150cm od stropu k podlaze . Vedlejší byt je neobývaný . Díky za tipy Roman

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Ještě bývá voda v radiátorech.

jabraka*
hodnocení

1x

Romane,bydlím v podobném paneláku od roku 1972 a tak mám s těmito vodními hrátkami hodně zkuišeností.V paneláku,který má stropní panely z dutinami,je možnost protékání vody stropy až neskutečná.Prvotní únik ze stoupačky,nebo odpadní roury,vtéká do otvoru stoupačky a vsakuje se do stropních dutin.těmi může protékat desítky metrů.Někdy voda teče několik pater po rouře,a pak najde otvor do stopu.Také je tu možnost při úniku vody z pračky spárou kolem panelu a skončí třeba i na balkoně o dva byty dole.Byl jsem u toho,že mi voda vytékala přívodem do lustru a naplnila kouli se žárovkou.Ta do poslední chvíle svítila,než voda zasáhla objímku.

Takže řešení je především ve výměnách stoupaček i rozvodů v bytovém jádře,samozřejme se to týká i odpadů.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]