Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka Indesit WT 82

Od: ilonka79* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Po osmi letech nám odešla pračka Indesit WT82. Prací proces normálně proběhne, ale v určitém bodě (máchání+ždímání) se programovací knoflík začne točit dokola, pračka nevypustí vodu a nezačne ždímat. Z pračky jsme vykuchali tištěný spoj, který je na několika místech jakoby očouzený. Zajímá mě, jestli má smysl pračku opravovat. Museli by jsme koupit nový tišťák (cena?) nebo je schopen ho někdo opravit?

Děkuji za Vaše rady a zároveň Vás chci požádat o tip na nákup nové pračky zhruba do 10 tisíc (Whirpool, Elektrolux, AEG...).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Šikovný bastlíř by se mohl pokusit poškozený modul opravit. Pokud je pračka mechanicky v pořádku, tak by se to asi vyplatilo. Výhodou by bylo mít schéma zapojení. Jak jsem popátral na netu, našel jsem server, kde by měl být servisní manuál, ale registrace stojí 5€.

s100-manuals.com/...

Nebo zkusit okopírovat schéma zapůjčené od známého opraváře.

Pokud je poškozený programátor, oprava se s největší pravděpodobností nevyplatí.

Prověřil bych i funkčnost čidel a čerpadla.

Ještě dotaz: Po předpírce to normálně vypustí vodu?

ilonka79*
hodnocení

Bohužel na předpírku vůbec nepereme, takže nevím.

hodnocení

0x
Na těchto stránkách absolut-elektro.cz/... DO 6000Kč- v obchodech 9000Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]