Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším nahození, možná raději natažení staré cihlové klenby. Přikláním se k použití sádrovápené omítky např Hasit 150 s perlinkou. Mohu tuto omítkou rovnou použít na cihlu? Původní omítku co tam byla jsem oškrábal, byla značně odfouklá. Akorát jsou cihly celkem zaprášené a vydroluje se spára, která je taková napůl sypká. Jsou zde i různé odskoky cihel cca 2-3cm. Jak tedy nejlépe postupovat a mohu rovnou natahovat cihly omítkou? Nebo strop alespoň před tím omýt hadicí? Zas se trochu bojím abych nevymyl i zbytek spár co tam zůstal. Má smysl strop nějak špricovat a pak až natahovat?
Děkuji za rady
0x
Od prachu každopádně omýt vodou ,hadicí, ani nemusí být tlakovou! jinak neznám omítací směs co píšete-použil bych normální směs nebo vápennou omítku (klasický postup-písek, vápno...Jinak str.google mi řekl že ona směs je na strojní omítání,ne na RU!Jinak pokud koupíte obyčejnou jádrovou-tak to bude za poloviční cenu !Postřik může být a nemusí a natahovat? ono záleží jak ovládáte oba způsoby nanášení omítky,většinou se natahuje jen betonový strop,Hurdy,str.vložky... se nahazují-pokud se neudělá snížený podhled SDK!
Tu sádrovápenou omítku jsem kdysi používal jako finální omítku na cementovápenou a dělal jsem to ručně a celkem dobře se sní dělalo. Natahuje se a hladí jako štuk. Proto jsem myslel že bych s ní natahoval i tu klebnu, z důvodu právě abych se vyhnul házení, které tak v ruce nemám. Okolní zdi ty mám představu házet vapeno omítkou s trochou cementu a následně jako finál rovněž použít ten Hasit 150.
Klasickou vápenou omítku ale asi nelze natahovat ale jenom házet nebo ne?
Když se chce ,vše jdePokud s tou sádrovou umíte tak hned natahujte ,ty bývají i na velké vrstvy -na jedné akci jsem taktoi musel srovnat podhled okna o 10cm.majitel-zákazník jinou formou srovnat nechtěl-jen maltou.Jen maličkost ten hasit je jenovrstvá =odpadá jádro a pak štuk,ale záleží jak rovnoměrně se nanese.Tak ať se dílo ZDAŘÍ!
0x
Přímo na cihly bych asi použil nejprve vápenný nátěr na př. Čerťákem,Po zatvrdnutí pak vápenný štuk.
JABRAKA
Hmm nátěr a pak na srovnání až 3cm a na spáry cca 1-2cm rovnou štuk?Sorry ale pokud to tak děláte p.Jabrako,tak to umíte slušnou porasárnu!Jinak poroč se když se noívě štuku škrábe omítkla jen z plezíru?A vy navrhnete nátěr vápnem a pak rovnou štuk,bez srovnání podkladu.Ještě jste zapomněl napsat lepidlo a perlinku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.