Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušňeni radiátorů

Od: houbes* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, potřebují zase dokonalou radu. Ovzdusnoval jsem radiátory jelikož jeden stále topí do poloviny. Ze spoda je stále studený. Natlakoval jsem kotel vodou a začal jsem ovzdusnovat 4 radiatory. Samozřejmě u každého slyším jak s vodou jde i vzduch. Tlak vody z odvzdušňovacího šroubu byl poměrně silný a bez vzduchu. Tak jsem tento proces ukončil. Sáhnu na radiátor a stále netopí celý. Tak jsem opět ovzdusnoval jen ten co netopí. Tlak vody se zmírnil na slabý čurek z ovzdusnovaciho šroubu tzv. Už z něho netekla voda. A teď pozor radiátor topí. Ale když se podívám na tlak vody, který by měl být cca 1 bar, tak je vody slabě nad nulou v kotli. Nechápu když z radiátoru neteče voda při ovzdusneni , že topí a hřeje. Tak mi poraďte přeci prázdný skoro kotel vodou a radiátory nemohou topit, že ruku na nich nelze udržet. Kotel ohřívá vodu mezi 90 až 95 stupňů.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdá se, že máte v systému málo tlaku. Bude to zřejmě tak na hraně, proto to zatím topí.

hodnocení

0x

a co ostatní radiátory, taky topí stejně? Bez podrobného prozkoumání na místě, jde jen o spekulace.

(volal mi nájemník, že mu netopí kotel, ať s tím něco udělám. Stačilo jen otevřít kohouty na radiátorech)

doplněno 11.10.19 06:07:

máte manometr na tlak?

houbes*
hodnocení

Kohouty na radiatorech mám otevřené na max. 4 radiátory teď topí na max stejně. Když otevřu odvzdušňovací ventil tak stejně u každého teče skoro kape voda. Ale radiátory jsou horké. Nechápu jak tam může cirkulovat voda, když tam skoro žádná není?

Voda tam je, ale máte pouze malý tlak v systému...

houbes*
hodnocení

Tlak v systému přidám na čerpadle?

Doplněním vody do systému...máte tam někde plnící kohout, hadici...a nedoplňujte studenou vodu do rozehřátého systému, nejlépe po vychladnutí...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ze tam neni tlak neznamena ze tam neni voda, je treba doplnit vodu podle toho tlaku

sollik*
hodnocení

0x

Jak je na tom radiátor teď? Předpokládám, že zase topí jen do půlky (což není vada pokud pokoj vytopí na požadovanou teplotu). Tím odpouštěním vody z radiátoru jste ji nahradil horkou z kotle. Pokud budete chtít aby i tento radiátor topil po celé ploše bude asi nutné vyvážit soustavu. Tzn. na tomto otevřít průtok ventilem naplno a jinde přiškrtit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak vody v kotli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]