Dobrý den, potřebují zase dokonalou radu. Ovzdusnoval jsem radiátory jelikož jeden stále topí do poloviny. Ze spoda je stále studený. Natlakoval jsem kotel vodou a začal jsem ovzdusnovat 4 radiatory. Samozřejmě u každého slyším jak s vodou jde i vzduch. Tlak vody z odvzdušňovacího šroubu byl poměrně silný a bez vzduchu. Tak jsem tento proces ukončil. Sáhnu na radiátor a stále netopí celý. Tak jsem opět ovzdusnoval jen ten co netopí. Tlak vody se zmírnil na slabý čurek z ovzdusnovaciho šroubu tzv. Už z něho netekla voda. A teď pozor radiátor topí. Ale když se podívám na tlak vody, který by měl být cca 1 bar, tak je vody slabě nad nulou v kotli. Nechápu když z radiátoru neteče voda při ovzdusneni , že topí a hřeje. Tak mi poraďte přeci prázdný skoro kotel vodou a radiátory nemohou topit, že ruku na nich nelze udržet. Kotel ohřívá vodu mezi 90 až 95 stupňů.
a co ostatní radiátory, taky topí stejně? Bez podrobného prozkoumání na místě, jde jen o spekulace.
(volal mi nájemník, že mu netopí kotel, ať s tím něco udělám. Stačilo jen otevřít kohouty na radiátorech)
doplněno 11.10.19 06:07:
máte manometr na tlak?
houbes*
Kohouty na radiatorech mám otevřené na max. 4 radiátory teď topí na max stejně. Když otevřu odvzdušňovací ventil tak stejně u každého teče skoro kape voda. Ale radiátory jsou horké. Nechápu jak tam může cirkulovat voda, když tam skoro žádná není?
Jak je na tom radiátor teď? Předpokládám, že zase topí jen do půlky (což není vada pokud pokoj vytopí na požadovanou teplotu). Tím odpouštěním vody z radiátoru jste ji nahradil horkou z kotle. Pokud budete chtít aby i tento radiátor topil po celé ploše bude asi nutné vyvážit soustavu. Tzn. na tomto otevřít průtok ventilem naplno a jinde přiškrtit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.