Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v RD jsou staré těžké litinové radiátory odvzdušňuje se klasickým šroubovákem, je tam šroub bez hlavice (červík), ale i když ho pořádně zatáhnu, tak z toho kape voda, asi 1 kapka za 2 vteřiny. Napadá Vás nějaký způsob jak to utěsnit bez vypouštění radiátorů? Pokusil jsem se radiátor zavřít ale na můj vkus je v tom stejně docela velký tlak vody (ještě jedno poschodí nad tím) na to abych celý šroub vyndal a zkoušel jsem na to něco namazat nebo namotat. Zkoušel jsem na cca 4 závity nakonci namotat konopí, ale zdá se, že se to shrne při šroubování zpět.
děkuji
Nejlíp vyměnit celý odvzdušňovák... Pokud není otevřená expanzka tak stačí odpusitt vodu aby radiátor nebyl pod tlakem (vznikne podtlak) a pak to jde celkem v pohodě přehodit - nachystat si nový odvzd., starý vyšroubovat a okamžitě zazátkovat novým... Otevřenou expanzku je třeba zaslepit, jinak tam stále bude hydrostatický tlak..
Pokud vznikne podtlak a odvz. bude jediná díra, tak to nestříká ale jen dělá "blum blum" a přehození není problém...
Nachystej si pro jistitu kuželový dřevěný kolík, kterým to snadno zašpuntuješ kdyby ti to nešlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.