Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušňovací ventil radiátoru netěsní a kape

Od: postcd® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

v RD jsou staré těžké litinové radiátory odvzdušňuje se klasickým šroubovákem, je tam šroub bez hlavice (červík), ale i když ho pořádně zatáhnu, tak z toho kape voda, asi 1 kapka za 2 vteřiny. Napadá Vás nějaký způsob jak to utěsnit bez vypouštění radiátorů? Pokusil jsem se radiátor zavřít ale na můj vkus je v tom stejně docela velký tlak vody (ještě jedno poschodí nad tím) na to abych celý šroub vyndal a zkoušel jsem na to něco namazat nebo namotat. Zkoušel jsem na cca 4 závity nakonci namotat konopí, ale zdá se, že se to shrne při šroubování zpět.

děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Nejlíp vyměnit celý odvzdušňovák... Pokud není otevřená expanzka tak stačí odpusitt vodu aby radiátor nebyl pod tlakem (vznikne podtlak) a pak to jde celkem v pohodě přehodit - nachystat si nový odvzd., starý vyšroubovat a okamžitě zazátkovat novým... Otevřenou expanzku je třeba zaslepit, jinak tam stále bude hydrostatický tlak..

Pokud vznikne podtlak a odvz. bude jediná díra, tak to nestříká ale jen dělá "blum blum" a přehození není problém...

Nachystej si pro jistitu kuželový dřevěný kolík, kterým to snadno zašpuntuješ kdyby ti to nešlo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]