Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulace výkonu elektrokotle protherm

Od: zbynek1* odpovědí: 6 změna:
Chtěl bych se zeptat zda je možné u kotle Protherm Ray 12KE regulovat výstupní výkon aby topil třeba jen na 9kw popřípadě i méně? .. u staršího modelu ray 12K je toto nastavení znázorněno přímo v návodu ke kotli ale u tohoto novějšího jsem nic takového nenašel?.. Má někdo zkušenost zda lze u tohoto kotle omezit výkon a tím i vlastně snížit proud který teče do kotle?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Má 2 - 12 kW, takže určitě výkon snížit jde. Regulovat by měl jít po 2 kW. Je to v nastavení hned první parametr D.000
protherm.cz/...
Strana 19
zbynek1*
hodnocení

Tak to by bylo dobré .. Chtěl bych se ještě zeptat lze se do tohoto nastavení bez problémů dostat? Já jsem tam četl před tou tabulkou něco o zadávání hesla

zbynek1*
hodnocení

Kotel jsem dnes uvedl poprvé do provozu ale potřeboval bych snížit ten výkon z těch 12 kw tak na těch 8kw aby protékal jističem menší proud a zbylo i na ostatní spotřebiče. Už jsem zjistil že do toho nastavení se dostanu pravděpodobně když podržím dlouho tlačítko mode, ale pak tam naskočí symbol code a bliká tam dvojice čísel která se nechá měnit od nuly do 99... poradí mi prosím někdo jak dál?
nguyenvan

Podrzet Mode 7 sekund > 96 > D.000 > Zvolit -/+ pro vykon > Podrzet Mode 5 sekund

mosika
hodnocení

0x

TOP, diky!

Podrzet Mode 7 sekund > 96 > D.000 > Zvolit -/+ pro vykon > Podrzet Mode 5 sekund

mosika

Panove, prosim vas... Je mozne nejak rict kotli aby pouzival jen 2 faze? Protoze jsem to snizil ze 14kw na 6kw a jel z kazde faze cca 2,5 kw coz mi vyhovovalo, prvni dve tak jak byl zapojeny (L1 a L3). Jenze mi to pretezovalo jednu fazi (tu prvni) protoze tam byl jeste bojler a tak jsem to prehodil (L1 a L3), takze jsem mel na L1 bojler a topeni bralo z L2 a L3. A ted se divam a on mi zase bere prvni dve faze (L1 a L2) a mam pocit ze par dni zpet bral L1 a L3... Proste je to nahodne. Chapu ze ten kotel ma asi nejaky mechanizmus jak nahodne vytezovat faze (a tepelne spiraly) ale neslo by to nejak omezit? Jako nejradsi bych tu L1 odpojil uplne ale... Nevim jak by to dopadlo. Nevite jestli takove nastaveni existuje? Mam to pripojene na FVE a asi chapete ze nechci mit na prvni fazi 5kw a na te posledni nic... Dekuju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]