Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Máme kotel Viadrus a dokoupili jsme si k němu přístavbu na násypný kotel Duo. V kotelně není vodovodní přípojka. Ostatně voda v ní více neteče než teče, tak by mi to stejně moc nepomohlo. Chci to vyřešit tak, že na pojistný ventil, který byl součástí dodávky připojím hadicí10 l kanystr s vodou. Kanystr bude samozřejmě výše (u stropu kotelny). Kanystr je opatřen uzavíracím kohoutem. V případě zahoření uhlí v násypce, by se měl otevřít pojistný ventil a voda začít téci z kynystru do násypky. Nebo víte někdo o nějakém lepším řešení? Děkuji.
Děkuji všem, kteří jste mi poradilil. Již jsem nápad z kanystrem zrealizoval, v zátce jsem podle rady vyvrtal díru. Máte pravdu kotel je jištěný i tím způsobem, že při zvýšení teploty zvýší frekvenci přikládání. Ten nápad s voskem je určitě dobrý, bohužel nevím kde takový "venti"se dá koupit. Možné mezery jsem utěsnil kamnářským tmelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.