Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení sifonu na odpadní trubku

Od: martin12* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, plánuji vyměnit umyvadlo, ale odpadní trubka ze zdi má vnější průměr 37 mm. Momentálně je na ní podomácku nasazená nějaká gumová trubka/hadice, která vede do sifonu (40 mm). Dá se to nějak lépe vyřešit (redukce, sifon) nebo to budu muset nechat tak jak to je? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin12*
hodnocení

A jak tu manžetu použiju? Do sifonu přidám krátkou trubku o průměru 40 mm, do ní zasunu jeden konec manžety a do druhého konce manžety zasunu odpadní trubku (37 mm) vedoucí ze zdi?

Napojení sifonu na odpadní trubku

V odkazu to máte jasně ukázáno,akorát na kolenu 90° Vy použijete jen přímý kus,trubku ,také jsem to tak nějak měl.

berger*

No jo,ty redukce jsou fajn,jenže on to má proti vodě. To by se mi asi také nelíbilo,ale nenapadá mě řešení. Jednu redukci do sifonu,HT 40/32 a to nějak nabastlit do toho odpadu? Jaký má vnitřní průměr?

martin12*
hodnocení

Diesel: Můžeze mi to prosím napsat nějak polopatě? Nerozumím tomu, že mám použít jen přímý kus (trubku). Myslíte to tak, že tu manžetu zasunu do sifonu, tzn., že nebudu vůbec používat tu bílou těsnící matici a do druhého konce manžety zasunu odpadní trubku?

A manžetu asi tuhle? I když u ní píšou pro odpadní trubku 38-44mm a já mám 37 mm, ta menší je zase pro trubku do 34 mm...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]