Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřebuji v místnosti která je vyštukovaná a je v pořádku orohovat(bohužel dodatečně) pouze rohy kolem dveří a oken,Rohy nejsou ostré a nevypadají pěkně.(Nechci dávat žádné rohy dřevěné či plastové které jsou vidět na povrchu)Mám řešení (nevím zda je správné) koupit ALU nebo plastový roh bez perlinky? podmáznout lepidlem vmáčknout na roh a pak přeštukovat nebo přestěrkovat.Ale asi určitě a je to logické roh nebude žároven ze zdí a bude trochu vystupovat...
Muže mi někde poradit jak to vyřešit? zda vubec bych postupoval správně.Zda roh ALU nebo plast s perlinkou či bez atd.
Děkuju
Dodatečně? Vždy bude viditelné. jedině "okopat "kus omítky(celé )cca 20cm a nově ohodit a naštukovat neumíte-li -bude opět viditelné,nebo oškrábat cca 5mm a do šířky cca10cm a pak postup jak jste psal-alu roh s perlinkou do lepidla ,stěrka a pak štuk.Ale i pak bude hrozit že to být viditelné,záleží na zkušensoti a umu.Osobně mám raději "tupé",zaoblené.Ostrý se snadněji urazí-poškodí.
Děkuju za odpoved.Přesně myslím to udělat jak doporučujete druhou vyriantu. Že to nebude 100% s tím počítám snad to zvládnu že to bude trochu vypadat...Stejně nic jiného nezbude tohle mi žádný "mistr" dělat nepřijde.
Ještě se zeptám dělají i rohy bez perlinky nestačí použít jen ten?
děkuju
ano dělají,jestli by byl lepší?nevím,každopádně plastová s perlinkou i bez je o něco tlustší než al roh s perlinkou.
Odkaz na jedny snad z milionu stavebnin : nonstopstavebniny.cz/...
No,škoda,že už máte omítky... Asi to není úplně správné,ale zvykl jsem si na rohy dávat ALU rožky s perlinkou,na to ALU rožek bez perlinky a potom to fajnovat,rozpucovat po ten rožek, Udělá to ostrou,celkem odolnou hranu. Někdo říká,že to je špatně,pokud do toho praštíte něčím těžkým /třeba při stěhování nábytku/,urvete to celé,prý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.