Nejste přihlášen/a.
Zda je možné jednat? Jistě, vždy, proč ne? Je třeba zajít na obec, tam je odbor, který se zelení zabývá. U nás je pod odborem životního prostředí. Ale neradi, velmi neradi to povolují. Mají ji přece chránit. Přijde komise a bude rozhodovat. Nestačilo by seřezat, prořezat, možná časem uschne... Slibte, že vysadíte stromy, teď se to žádá.
O jaký druh se jedná?
Listnatý teď opadává a nebude tak stínit. Na jehličnatém, pokud je tak opravdu velký, mají mnohdy ptáci hnízda.
Když jsem byla u matky, tak měla listnatý strom před oknem a balkónem a naopak, v létě to bylo kvůli stínu k nezaplacení.
Zkuste se domluvit pouze o odstranění spodních větví stromu. Pokud by to trošku pomohlo.
řešil jsem to s odborem životního prostředí u bytů v paneláku až do 4 patra. Problém je v tom, že existuje vyhláška,která řeší zastínění.U našich bytů sice byly normy porušeny v kuchyni a děcáku,ale protože obývák a ložnice jsou na jih,vše se zprůměruje a na potřebnou hodnotu zastínění jsme nedosáhli i když se muselo v bytech svítit i ve dne.
Přeji Vám "normální" úředníky,at se to povede.
Zdravím. Já bych ještě dodala, že by věci pomohlo, kdybyste měla od ostatních v domě a sousedů "okolo" vyjádření, že také chtějí skácení stromu, protože jim strom dělá tuto škodu:... Ida
Myslela jsem tím, že každý doplní (...) svůj názor, proč on by také chtěl skácení stromu. Víc důvodů, větší závažnost. Ida
Pokud se nejedná např. o památkově chráněný strom, tak by to mělo jít. Na přirozené osvětlení obytných místností existují hygienické normy, které ve Vašem případě nejspíš nejsou splněny, takže to by mohl být argument. Pokud je strom nemocný a hrozí jeho (celého nebo jen větví) spadnutí, pak je to vysloveně nebezpečná situace (strom ohrožuje) a skácení by mělo být naprosto bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.