Nejste přihlášen/a.
Dobrý den uvažujem jakou podlahovou krytinu zvolit. A nevíme si rady. Nevíme zda zvolit laminát, leúpený vinyl či PVC. Uvažovalo se teď kvuli ceně hodně nad lamináovou podlahou, ale prý by lepší bylo položit PVC je prý lepší a odolnější?
Kam?
Za mne jednoznačně ono PVC. Dle mého vede v poměru cena / výkon. Vytřít můžete libovolným množstvím vody, tlumí, nestudí. Akorát to má problémy s teplem a v exponovaných místech s odolností. Ale co je to proti louži na plovoučce.
No, s těmi otisky noh od nábytku je to problém. Nábytek mám podložený čtverečky stejného materiálu, ale když jsem onehdá rozebíral starou CRT televizi, prošla jedna nožka skoro skrz. Hrozně ale záleží, jakou kvalitu člověk koupí. Otec má v kuchyni a předsíni tak tvrdé PVC, že ani kuchyňská linka neudělá větší otlak. Nevím, jak to vůbec pokládali.
Toho se právě bojím, že se udělaj otlačeniny po nábytku apod. Vidím to u rodičů otec si do jedné technické místnosti dal PVC a když se nedávno dělal velký uklid včetně malování tak po odendání stolku a regálu bylo to lino vytlačené. Ale je to cca 10-13 let co to tam pokládali. Proto mi v jednom centru říkali ať si dám lepený vinyl
Taky jsem to teď řešil a šel jsem nakonec do Gerfloru. Je to lino, nemusí se lepit. podklad nemusí být 100% rovný... no jestli chcete, mrkněte sem, je tam popis, vzory.
Nemůžu na to říct nic negativního, takže ano, jsem spokojený, je to takové, jako jsem doufal ( mám to 1/2 roku )
A mohu mít na vás otázku? Pokládal jste si lino sám? Právě jsem si vše o linu Gerflor pročetla a velmi mě zaujalo. Děkuji.
No původně jsem si ho opravdu chtěl položit sám, ale pak mi známý podlahář řekl, že ta moje podlaha se bude muset vystěrkovat, což se mi nechtělo dělat, tak jsem jej to nechal udělat komplet . Ale jak jsem tak koukal, nebylo to nic složitého - podlepoval jen spoje a před dveřmi, kolem celé místnosti lepil tmelem na zeď lišty. Ale samozřejmě nějaká zručnost tam určitě třeba je.
Pokud bych dnes znovu hledal, našel bych normální PVC. Nechal jsem se nakecat do marmolea - prý se případný problém dá vyřešit výměnou... Půl roku mi v domě smrdělo lepidlo, po roce jsem chtěl vyměnit jeden obdelníček, ale opravdu hodně drahý kousek schovaný ve sklepě měl o pár stupňů jiný odstín... takže nic.
Přeplatil jsem 150 % oproti kvalitním PVC, další peníze narval do práce živnostníka (PVC bych si položil sám).
Laminátovou z okolí občas lidi chválí - já bych ji nechtěl.. kvůli dětem.
Pokud je obývák samostatný, mrkněte se na zátěžové koberce - ty mám v patře bez prahu v celé ploše. Po 10ti letech musím říct, že jsem udělal dobře.
Od laminátové nás odrazují, že když se něco vyleje tak je zle. A taky, že až budou děti či zvíře tak brzo bude po ní, že se poškrábe a rozleze. Plus je hrozně hlučná a náchylná když třeba spadne hrnek tak se může kousek z ní odloupnout. PS: podlaha je v baráku ne v bytě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.