Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laminát v dnešní době ano či ne?

Od: pavlik* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den uvažujem jakou podlahovou krytinu zvolit. A nevíme si rady. Nevíme zda zvolit laminát, leúpený vinyl či PVC. Uvažovalo se teď kvuli ceně hodně nad lamináovou podlahou, ale prý by lepší bylo položit PVC je prý lepší a odolnější?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kam?

doplněno 05.10.19 17:11:

Za mne jednoznačně ono PVC. Dle mého vede v poměru cena / výkon. Vytřít můžete libovolným množstvím vody, tlumí, nestudí. Akorát to má problémy s teplem a v exponovaných místech s odolností. Ale co je to proti louži na plovoučce.

doplněno 05.10.19 17:24:

No, s těmi otisky noh od nábytku je to problém. Nábytek mám podložený čtverečky stejného materiálu, ale když jsem onehdá rozebíral starou CRT televizi, prošla jedna nožka skoro skrz. Hrozně ale záleží, jakou kvalitu člověk koupí. Otec má v kuchyni a předsíni tak tvrdé PVC, že ani kuchyňská linka neudělá větší otlak. Nevím, jak to vůbec pokládali.

pavlik*
hodnocení

Jedná se o ložnici a obývácí pokoj

pavlik*
hodnocení

Té odolnosti se bojím respektivě toho, že se mi vytlačí otisk nohou od nábytku apod.

pavlik*
hodnocení

Toho se právě bojím, že se udělaj otlačeniny po nábytku apod. Vidím to u rodičů otec si do jedné technické místnosti dal PVC a když se nedávno dělal velký uklid včetně malování tak po odendání stolku a regálu bylo to lino vytlačené. Ale je to cca 10-13 let co to tam pokládali. Proto mi v jednom centru říkali ať si dám lepený vinyl

hahanaj*
hodnocení

1x

Rozhodně bych dala lino - plovoučku už ne ...

doplněno 05.10.19 17:51:

lino s filcem je skvělé / dnes nese jiný název /- měli jsme hodně let a vůbec nebylo zničené

pavlik*
hodnocení

A co otlačeniny od nábytku?

hodnocení

1x

Taky jsem to teď řešil a šel jsem nakonec do Gerfloru. Je to lino, nemusí se lepit. podklad nemusí být 100% rovný... no jestli chcete, mrkněte sem, je tam popis, vzory.

pavlik*
hodnocení

Na tohle taky sem koukal a jak ste spokojený?

Nemůžu na to říct nic negativního, takže ano, jsem spokojený, je to takové, jako jsem doufal ( mám to 1/2 roku ) :)

nov

A mohu mít na vás otázku? Pokládal jste si lino sám? Právě jsem si vše o linu Gerflor pročetla a velmi mě zaujalo. Děkuji.

No původně jsem si ho opravdu chtěl položit sám, ale pak mi známý podlahář řekl, že ta moje podlaha se bude muset vystěrkovat, což se mi nechtělo dělat, tak jsem jej to nechal udělat komplet :). Ale jak jsem tak koukal, nebylo to nic složitého - podlepoval jen spoje a před dveřmi, kolem celé místnosti lepil tmelem na zeď lišty. Ale samozřejmě nějaká zručnost tam určitě třeba je.

vilik*
hodnocení

1x
Já jsem také takto přemýšlel. Koupit co nejlépe a s největší životností. Jenže moje děti měly na problematiku jiný názor. Chtěly si hrát, jezdit na motorce, patlat modelínu a kreslit vodovkami.
Takže jsem koupil relativně levné pvc do kuchyně, levný koberec do pokojů, plovoucí podlahu do obýváku a ve zbytku domu máme dlažbu. Ta plovoucí podlaha vydržela desítku let j přes to, že máme v místnosti akvárium. Ale proti oknu byla samozřejmě poškrábaná, tomu se s dětmi asi nevyhnete. Nakonec slouží dál ve spíži a na půdě, tam škrábance nevadí.
Když děti vyrostly, teprve pak jsme kupovali něco lepšího.
Z hlediska údržby mám raději koberce.

hodnocení

0x

Pokud bych dnes znovu hledal, našel bych normální PVC. Nechal jsem se nakecat do marmolea - prý se případný problém dá vyřešit výměnou... Půl roku mi v domě smrdělo lepidlo, po roce jsem chtěl vyměnit jeden obdelníček, ale opravdu hodně drahý kousek schovaný ve sklepě měl o pár stupňů jiný odstín... takže nic.

Přeplatil jsem 150 % oproti kvalitním PVC, další peníze narval do práce živnostníka (PVC bych si položil sám).

Laminátovou z okolí občas lidi chválí - já bych ji nechtěl.. kvůli dětem.

doplněno 05.10.19 17:21:

Pokud je obývák samostatný, mrkněte se na zátěžové koberce - ty mám v patře bez prahu v celé ploše. Po 10ti letech musím říct, že jsem udělal dobře.

pavlik*
hodnocení

Od laminátové nás odrazují, že když se něco vyleje tak je zle. A taky, že až budou děti či zvíře tak brzo bude po ní, že se poškrábe a rozleze. Plus je hrozně hlučná a náchylná když třeba spadne hrnek tak se může kousek z ní odloupnout. PS: podlaha je v baráku ne v bytě

pavlik*
hodnocení

Koberce moc nechceme, chtěli bychom opticky sjednotit kuchyň a obývák. Takže hledáme nejvíce podobný vzor dlažbě v kuchyni. A právě nevíme jaký amteriál zvolit z výše vypsaných

hodnocení

0x
Máme v kuchyni pevnostní pvc. Bylo jen o trochu dražší, než obyčejné. Žádné otlaky se po dvanácti letech nekonají, pod židlemi bez známek užívání. Podlaha je příjemně teplá, není tvrdá a díky takovému drsnému povrchu vůbec neklouže. Ta struktura povrchu se navíc hodí i ke vzoru - imitace tmavší podlahy z prken. Kámoš si dělal plovoučku a po rozlití kyble ji mohl celou vyškubat - ono do kuchyně se jinak uvažuje, než do obýváku. Až odejde plovoučka, půjde do obýváku taky pvc podobného typu, jako v kuchyni.
Pardon - pvc samozřejmě zátěžové, nemohl jsem si za boha vzpomenout na ten název :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]