Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vkladaci plastova lista na kabel - venkovni?

Od: hdjdj odpovědí: 7 změna:
je mozne pouzit beznou plastovou vkladaci listu (treba kopos) na elektricky kabel na venek? Nerozpadne se?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Časem asi jo, každý plast degraduje UV zářením. Ale já mám třeba po nejvíc osluněné fasádě lištu a v ní jde kabel k markýze. Funguje to už přes 12 let, bez viditelných vad.

hodnocení

1x

Ano, běžně se to tak dává.

olinl
hodnocení

0x

Plastová instalační elektrikářstká lišta pokud je celoročně vystavena různému počasí a UV záření se po cca osmi/deseti letech rozpadá. Možná by pomohl nějaký nátěr na lištu, ale těžko říct o kolik by se prodloužila životnost. Osobně bych kabel "zasekal" do omítky nebo dal do nějaké kovové lišty.

hodnocení

0x

Každý plast, vystavený povětrnostním vlivům se časem rozpadá. Použij kovovou chráničku (podle průměru kabelu). Lze koupit i držáky, do kterých se "zaklapne".

hodnocení

0x
Už jsem viděl i plastové vodovodní trubky. To vydrží na věky.

A kolik ti je let, že máš tu jistotu na věky. Že to někdo použil venku, neznamená, že to tak je dobře.

Navěky to zcela jistě nevydrží. Máme na studni čerpadlo, sací potrubí je z PPR a po nějakých 15 letech už je zřejmá eroze povrchu. Je ale fakt, že jestli to bude pokračovat takhle dál, tak mě to přežije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]