Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler Dražice - zapojení vodoinstalace

Od: karbi02® odpovědí: 14 změna:

Ahoj, dnes jsem se snažil připojit vodu k bojleru Dražice 160l. Problém je v tom, že bojler má přívod vody v takových plastových trubkách 3/4 s nějakou povrchovou úpravou. Když se na ten závit snažím našroubovat přechodku s vnitřním závitem, tak se jí tam vůbec nechce. Nechci to rvát přes moc, abych neserval závit a už vůbec si nedovedu představit, že bych to pakoval. Přemýšlel jsem, že zítra koupím převlečnou matici, ale předpokládám, že problém se závitem to nevyřeší. Nepřijde mi to, ale není tam nějaký jiný závit?

Bojler Dražice - zapojení vodoinstalace
Bojler Dražice - zapojení vodoinstalace #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Měl by tam být závit G 3/4 tedy nic speciálního...

asd1

Pokud nepasuje G 3/4 protikus tak musíš měřit co je blbě, jestli boiler nebo protikus který tam šroubuješ..

hodnocení

0x
Řekl bych, že jsou to pouze nějaké přepravní krytky a mají se před montáží sundat. Neříkejte, že to v návodu není?

hodnocení

Přepravní krytky to nejsou. Třeba klasický starý téčko jsem na to našrouboval, ale tam je přece jen o dost volnější závit...

doplněno 04.10.19 21:29:

Přepravní krytky tam byly, takové průhledné.

Má tam jít 3/4" šroubení. Takže žádná věda to není. Ale proč Vám to nejde, netuším.
novakjan
Jde to nasroubovat dobre...zadny problem...

hodnocení

0x

Zde je část manuálu o připojení. Strana 16. Nic složitého.

Bojler Dražice - zapojení vodoinstalace #3

hodnocení

0x

je tam závit g 3/4 mělo by tam jít našroubovat i to dgčko ale stejně tam musíte dát pojištovák a šroubení a udělat si tam vypouštění protože vypouštět 160 l přes pojištovák je fakt opruz

hodnocení

Pojišťovák i vypouštění mám připravené. Šroubení koupím zítra, jen se bojím toho závitu. Dg jsem zkoušel dvě na obě trubky a dostanu je tam rukou jen na začátek trubky, když to chytím hasákem, je tam celkem velký odpor...

asd1

Abys zjistil co je blbě, tak musíš měřit, příp. mít kalibr na závit...

hodnocení

Takže toto šroubení by tam mělo jít našroubovat?

Bojler Dražice - zapojení vodoinstalace #4
hodnocení

asd1: To budu těžko schánět. Proto potřebuji odpověď od někoho, kdo ten bojler připojoval a ví, co na ten závit pasuje.

Nie. Na tu bojlerovu trubku je potrebne najprv nieco napakovat. Napr. klasicke mosadzne srobenie na jednej strane s vnutornym a na druhej s vonkajsim zavitom a prevlecnou maticou uprostred. Kebyze tam date maticu s plochym tesnenim, to sa oprie o plastovu trubicku a moxe to tiect okolo nej.

Tohle tam držet nebude, je tu krátký závit. Musíš použít tříčtvrtní holendr. Ten ti pak umožní i případnou snadnou demontáž, když bude třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení bojleru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]