Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mraznička a její úvod

Od: houbes* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, koupili jsme si mraznicku a v úvodu vůbec není jak zamrazovat potraviny. Termostat se dá nastavit do -4 ale já si myslím, že by stačilo nastavit -2. Máte někdo zkušenost s touhle mrazničkou? Děkuji
Mraznička a její úvod

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K mrazničce jste dostali pouze "úvod"? K mrazničce patří ještě závod, vývod, původ, převod a návod. V návodu se dozvíte vše, co potřebujete věděl.

houbes*
hodnocení

Zde se podívejte jaký to má úvod návod ;)
Mraznička a její úvod #2

Však to tam máte jasně napsané. Co jiného byste tam chtěl mít?

"Mezi stupni 1-4...optimální nastavení je obvykle v polovině tohoto rozsahu".

Tak to přesně tak nastavte..a nastavení ověřte teploměrem.

houbes*
hodnocení

To ano, proto má otázka zněla. Máte někdo zkušenost s touto mrazničkou? Čekal jsem odpověď ano, mám - máme nastaveno např. na stupnici na -2 a je to do -10 ;) ;) jde mi jen o to, že výrobce v tomto úvodu, vývodu a návodu nemá ;)

I kdyby tento typ mrazničky někdo měl, tyto termostaty jsou "nezkalibrované", takže by Vám bylo houby platné, že Franta to má nastavené na "2", když Vy budete potřebovat "3,5".

houbes*
hodnocení

Teoreticky máte pravdu prakticky to už měl výrobce nějak uvést v návodu a vyvodu v závodu. Děkuji za odpovědi ;)

id
hodnocení

1x

Váš dotaz mě rozesmál. Mraznička s maximální teplotou mínus 4 *smich* , to v lednici je větší zima.

Už víte, že se nejedná o teplotu, ale o stupnici. I kdybych vám napsala, že mám tento mrazák nastaven na stupeň 1, tak vám je to na prd. Já jej mohu mít umístěn v garáži (kde je zima) a vám může stát mrazák v bytě vedle topení. Což chápete, že vám stupnice 1 nemůže stačit. Záleží na venkovním prostředí.

Není problém teploměrem změřit teplotu v mrazáku. Za pár kaček se prodává i teploměr do mrazáku.

hodnocení

0x

To jste tedy koupil něco prapodivného...ale ne mrazák.

Je to taková lehce (velmi lehce) lepší lednice).

Mrazák by měl umět -18stC (a méně) a má to své důvody.

doplněno 04.10.19 14:04:

Aha...Tak si pčečtěte ještě jednou návod.

Na ovládání termostatu není teplota, ale pouze "nějaký" číselný rozsah.

Vy tedy dejte dovnitř mrazničky teploměr, nechte ji zapnutou půl dne...celý den..a podle teploměru se orientujte zda přidávat nebo ubrat...tak aby uvnitř bylo ideálně těch -18stC.

houbes*
hodnocení

Jo je to pouze číselný rozsah ale nikdo neví, že třeba -4 bude - 18 a -1 do -10 stupňů ;)

Samozřejmě že tam není konkrétní teplota, ta je pouze u digitálních ukazatelů. U těchto analogových termostatů je to stejně "plus mínus autobus". Ale teploměr určitě doma máte.

Najít úvod k návodu je přímo závod. To, co jste ofotil, je manuál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]