Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohláška stavby nebo něco jiného?

Od: fibi® odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
postavil jsem si u domu přístřešek na auto a i když jsem počítal s ohlášením,pak se na to nějak zapomělo tak se to pokusím udělat dodatečně. Ale pro jistotu,opravdu na něco takového bude stačit ohlášení? Diky za rady
doplněno 04.10.19 12:43: Sousedy mám sice v absolutní pohodě,naopak oni jsou na tom se stavbami mnohem hůř... :) ale vzhledem k tomu že kde neni žalobce neni ani soudce mě nestačí,jsem si na ten úřad zavolal protože číst st.zakon byla věc nadmíru demotivující a zjistil jsem ze na konci vím míň nez na začátku.
Takže na tohle nepotrebuji prý vubec nic! Udělat a užívat...

Ohláška stavby nebo něco jiného?
Ohláška stavby nebo něco jiného? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Nevím, ale napíšu jak bych postupoval já: původně jsem kvůli ohlášce malého domku (k bydlení) strávil po úřadech neuvěřitelný čas a celý proces trval skoro 2 roky. Chtěli po mě "každý prd". Dnes bych šel cestou zaplatit si odborníka který všechno vyřídí za mě (od těch prý úředníci nepožadují nesmyslné zbytečnosti - taková firma totiž ví co a jak protože to dělá každý den) a máte vše vybaveno v řádu měsíců. A cena co vím také není nijak závratná (v porovnání s tím kolik byste strávil po čekárnách na úřadech kde by Vás poté každou chvilku někdo zbytečně topil na lžičce vody).

jardaa*
hodnocení

0x

Já bych si napřed přečetl stavební zákon (část čtvrtá), popř., bych se na úřad šel zeptat či zavolal. Proč to nemůžete udělat vy?

fik
hodnocení

0x

Aby jsi si na sebe neupletl bič*smich* Moc jsem ještě nestudoval nový stavební zákon pro rok 2020,ale píše se tam o tom že černá stavba bude odstraněna automaticky na náklady státu,bez možnosti dodatečného povolení. Čili ehm...takový přístřešek,pokud máš dobré sousedy,možná bych se držel metody není žalobce,není soudce.

Když tam přijdeš a řekneš dobrý den jsem pan novák a mám černou přístavbu co bych chtěl legalizovat...myslím že tě čeká tak vykostění za živa*haha*

stavba
hodnocení

0x

Nevrtejte do toho. Něco jiného je pokud byste teprve chtěl začít stavět.

evam
hodnocení

0x

Dobrý den, ze současné zkušeností známých (po 20 letech po koupi domu legalizují nezaměřený malý přístavek domu původního majitele) vím, že je potřeba nechat stavbu znovu zaměřit geodetem, pokud stavba zvětšuje zastavěnou plochu (laicky řečeno - každé další zastřešení zvyšuje zastavěnou plochu stavby, ale podívejte se alespoň do § 2, odst.7, jestli je to Váš případ.).

Držím palce. Také chci mít při stavbě zahr.chatky všechno OK, ale zjišťuji, že kdo se moc ptá, moc se doví, což mi bere energii a protože se na úřadech dovídám i protichůdné informace, nezbylo mi, než se do zákona pustit sama, ovšem některé pojmy tam nejsou dostatečně vysvětleny, některé definují různé zákony jinak a tak vše záleží na tom, jak si to který úředník vyloží a jak to chápe (pokud vůbec).

Eva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]