Nejste přihlášen/a.
Aby jsi si na sebe neupletl bič Moc jsem ještě nestudoval nový stavební zákon pro rok 2020,ale píše se tam o tom že černá stavba bude odstraněna automaticky na náklady státu,bez možnosti dodatečného povolení. Čili ehm...takový přístřešek,pokud máš dobré sousedy,možná bych se držel metody není žalobce,není soudce.
Když tam přijdeš a řekneš dobrý den jsem pan novák a mám černou přístavbu co bych chtěl legalizovat...myslím že tě čeká tak vykostění za živa
Dobrý den, ze současné zkušeností známých (po 20 letech po koupi domu legalizují nezaměřený malý přístavek domu původního majitele) vím, že je potřeba nechat stavbu znovu zaměřit geodetem, pokud stavba zvětšuje zastavěnou plochu (laicky řečeno - každé další zastřešení zvyšuje zastavěnou plochu stavby, ale podívejte se alespoň do § 2, odst.7, jestli je to Váš případ.).
Držím palce. Také chci mít při stavbě zahr.chatky všechno OK, ale zjišťuji, že kdo se moc ptá, moc se doví, což mi bere energii a protože se na úřadech dovídám i protichůdné informace, nezbylo mi, než se do zákona pustit sama, ovšem některé pojmy tam nejsou dostatečně vysvětleny, některé definují různé zákony jinak a tak vše záleží na tom, jak si to který úředník vyloží a jak to chápe (pokud vůbec).
Eva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.