Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení - kombinace eps a xps

Od: tondac* odpovědí: 3 změna:

Chystám se na zateplení. Na svažitém pozemku mi suterén vystupuje 40-150cm nad terén. Počítám, že tu část nad terénem budu zateplovat do výšky cca 40cm XPS a nad něj do výšky 40-150cm už budu dávat EPS.

Není nějaký problém v kombinaci eps a xps v jedné ploše? Jen asi na stěrkování části s xps budu muset použít weber elastik místo weber 700.

A další dotaz je k zateplení u balkonu, kde bych asi měl dát alespoň do výšky cca 20cm nad podlahu balkonu XPS a až pak navázat EPS. Mám to odskakovat, jako dát 10cm široký xps a nad to 12cm eps? Nebo mám dát EPS rovnou na podlahu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není nějaký problém v kombinaci eps a xps v jedné ploše?***Proč by měl být? Pokud se pracuje kvalitně, není problém.

Elestik je určen pro EPS a XPS, takže opět správné rozhodnutí.

Mám to odskakovat, jako dát 10cm široký xps a nad to 12cm eps****Nikoliv, vše v jedné síle.

Co dodat? Bodík a *palec**palec**palec*

Diesle, děkuji, ještě bych dodal, že je velmi důležité řešení všech detailů, nejlépe na místě. Tam se dělá hodně chyb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]