Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace pricky

Od: pavek odpovědí: 5 změna:
Dobr, den chci postavit sadrokartonovou pricku z profilu cw75.jakou tloustku mineralni izolace mam pouzit 60 mm nebo 80mm?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den, použil bych 80. Těch 5mm tam v pohodě natlačíte a lépe to bude sedět.

hodnocení

0x

60mm, páč vata se stlačením na menší sílu zhorší kvalitou. Takže zbytečné mrhání peněz. Navíc je výhodnější, aby byla vzuchová mezera mezi deskou a vatou. Na stránkách Isoveru je někdo ukázka, jak se hlučnost tříští a odráží v konstrukci. Kdysi jsem to používal, ale teď již nikoliv.

krtek*
hodnocení

0x

já dělal SDK předstěnu 5cm a narval jsem tam 10cm vaty*smich* ...sice se to trochu vzpíralo ze startu, ale světe div se, nakonec se poddala a drží:-D

pavek
hodnocení

Tak zatim 2:1 ve prospech tustejsi.taky se z logiky veci priklanim k tlustejsi.vzduchu ke ve vate dost vzduchovou mezeru nepotrebuju.vata se mi nebude casem sesouvat k podlaze a stlaceni je minimalni.nacpat do 5 cm 10cm vaty uz mi prijde trosku moc.vata zustane slisovana bez vzduchu a nebude izolovat.mam pocit ze skoly ze izoluje vzduch a vata brani jeho proudeni.aspon tak je to u polystyrenu .
krtek*

když dáš rozteče tak jak mají být tak se ti nemůže sesunout k podlaze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]