Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podomítkový sifon u pračky

Od: jirisedlacek odpovědí: 4 změna:
Jak bych měl vyčistit ucpaný podomítkový sifon u pračky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevím jaký máte, ale ten můj má nerezový kryt, pod kterým je víčko, které se dá odšroubovat a sifon vyčistit.

hodnocení

0x

Pokud máte ten na obrázku, tak velmi těžko.
Po odšroubování zátky otvoru pro čištění, něco vyčistíte, ale ne vše.
Já ho musel vysekat ze zdi (dia kotoučem jsem si obřízl v obkladačce obdélníček o cca 1cm větší než sifon), ze silného drátu udělal háček a vyhahat nepořádek.
Ten drát jsem tahal ven vší silou. Normálně jsem ten háček narovnával.Tím otvorem bych neměl šanci to vyčistit.

Nasadil jsem sifon nazpět, ofoukl to montážní pěnou a celé to přikryl tou bílou plastovou krytkou.
Příští čištění bude jednodušší. :)

Podomítkový sifon u pračky

lamela*
hodnocení

0x

Hadici od přívodu pračky našroubujte na podomítkový sifon přes převlečnou matku s dříkem, šroubení 3/4"x1 a zkuste to tlakem vody,Ve dvou případech jsem byl úspěšný.

Podomítkový sifon u pračky #2

hodnocení

0x

Máme stejný sifon pod dřezem, kde je navíc velice špatný přístup v nábytku. Peklo. Zkoušel jsem sodu apd a nakonec pomohla zahradní hadice, kterou jsem na vstupu dobře utáhnul stahovacím kroužkem a párkrát dal vodu pustit/zavřít, pustit/zavřít. Světe div se povolilo to a funguje už asi rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]