Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nastěhovala jsem se do staršího bytu a zjistila jsem, že mi podfukují okna.Jako těsnění tam je vymačkaný netěsnící silikon.Poradí mi někdo co s tím? Přemýšlela jsem ho strhnout a dát tam samolepící těsnění, ale nevím, jestli je to dobrá volba a nerada bych nějak experimentovala.
Díky moc za konkrétní tipy
Krysti
Dobrá jsou těsnění silikonová vtlačovaná do drážky, ale je otázka, jestli drážku můžete do oken udělat. Já ji dělal frézou v ruční vysokootáčkové vrtačce. kutilstvi.cz/...
A jak větráte Vy?
Paní bude větrat uplně stejně jako někdo kdo má plastové okno za "milion".Vezme za kličku pohne s ní do otvírací polohy a otevře okno a větrá.To funguje uplně stejně všude na světě...(mimo ponorky tam větrat nejde)
Paní nebude těsnit a bednit okna a zatloukat hřebíky na pevno...
Měl jsem stará špaletová okna s gumovým těsněním a otvíral jsem je a větral stejně jak ted když mám plastová...
Ted už to motáte...Paní píše že se nastěhovala do starého bytu kde chce rozumě v rámci možností utěsnit okna, A Vy tu předhazujete moderní budovy.To pak mužete radit at paní z bytu udělá moderní jednotku s "inteligentním" a moderním větráním.
@ra252 - takže správně je teda nechat si profukovat oknama a v zimě klepat kosu nebo případně topit jak u čertovy babičky? Tak to jsem asi taky "divný". Okna mi těsní fest a když potřebuji vyvětrat, tak je otevřu, případně dám na mikroventilaci.
Pokud je v oknech silikonové těsnění, které jen ztratilo přítlak a nepatrnými štěrbinami "profukuje", pak taková ventilace je nepochybně nedostatečná a bude muset okna stejně otevírat.
Norma praví, že vzduch v místnosti se živými lidmi by se měl kompletně vyměnit minimálně jednou za dvě hodiny nebo 25 m3 na osobu a hodinu.
Spočítejte si, jakou rychlostí by těmi škvírami muselo svištět ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.